maandag 1 augustus 2011

Hit the road.

 Na een goede vlucht (met trouwens een erg lekkere groene curry) hebben wij al een nachtje geslapen in de buurt van Dallas. Het is erg heet, 40+, zo schijnt het al 30 dagen achter elkaar te zijn, ook voor hier bijna een record.
Gelukkig had ons hotel een zwembadje! Omdat wij in Tex-Mex county zijn gingen wij voor ons avondeten op zoek naar een taqeiria (of zoiets). Wij kwamen terecht in een local-jokaltent met alleen Spaans sprekende mensen, ik moest zelfs in het Spaans bestellen! Wel authentiek natuurlijk, echt lekker was trouwens anders. Ik had een soort taco die eerst in vet gebakken was ofzo, helemaal doordrenkt. Na een goed hotelontbijt (met pancakes uit een a la minute automaat) hebben wij vandaag met enkele pauzes zeker 12 uur gereden. De auto is lekker ruim en heeft airco, de kids zijn ook nog wel een beetje slaperig door het tijdsverschil dus niemand vond het erg. Volgens de planning zouden wij vandaag kamperen in een State park, maar omdat het ook om 18.00 uur nog 40+ wachtten wij nog even met het opzetten van de tent. We gingen eerst boodschappen doen in Amerillo. Bij de Wallmart. Schijnt een zeer uitbuitende keten te zijn met slechte sociale voorwaarden, maar wij waren blij met de airco. Alle schappen heb ik natuurlijk goed bekeken. Leuke dingen gezien bijv. frosting/glazuur in allerlei kleuren in een spuitbus, zoals de spuitslagroom bij ons. Omdat de Wallmart 24/7 open is hebben wij zelfs nog even geopperd om daar gewoon de hele nacht te blijven. De campsite hebben wij trouwens gelaten voor wat het was, zonde van de $30 maar het was echt te warm en het was een desperate plek, in de middel of nowhere, zeer sober, net of je op een parkeerterrein stond. In verband met de droogte mocht er ook geen vuur gemaakt worden , wat toch bij kamperen hoort. Ook een beetje zonde van het tent opzetten want wij moeten morgen al weer vroeg door voor weer een lange dag reizen. Dus ook nu weer in een motel. Dure business op deze manier. Door onze uitgebreide lunch hebben wij trouwens wel het avondeten geskipped, dus iets bespaard. Ik hoop dat wij niet vannacht wakker worden van de honger (en tijdverschil). Nu lekker slapen en morgen op naar de Rockey Mountains!

Antal and the amazing pancakemachine!


1 opmerking:

  1. O alles klinkt al zo heerlijk Amerikaans. Geniet er van hoor. Jullie zullen wel een heel andere (westerse) wereld zien. Ben benieuwd naar de verhalen!

    BeantwoordenVerwijderen