zondag 21 augustus 2011

Napa Valley

In de buurt van Seqoia kwamen we langs diverse fruitstalletjes. Toen wij bij 1 ook een NL'se vlag zagen zijn wij daar gestopt om iets te kopen. Van een passerende buurman begreep ik dat de bewoner het erg leuk zou vinden om even met ons te praten. Ik liep dus het terrein op en trof daar hr.Berghuis(84), pensionado uit zuid-California. Geemigreerd in de jaren 50 ( na Jappenkamp en slechte werkvooruitzichten in NL), met oprotpremie vd regering. Na zijn pensioen helemaal gelukkig met een speciale fruit/bamboekwekerij als hobby!
Hij vond het helemaal leuk dat we kwamen en we moesten blijven voor koffie/thee. Hij kreeg wel vaker bezoek en had zelfs een visiteboek. Het was een heel leuk echtpaar en jammer genoeg moesten we na een uurtje toch echt verder. 


In Seqoia ( grote Redwood bomen) trof ik als toppunt van toeval een Natuurwinkelklant!!!!
Ik wist wel dat zij ook zou gaan, maar eerder en startend va de Westkust. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Even echt gezellig.

Na een vreselijke accomodatie in de buurt van Yosemite vonden we voor de volgende nachten toch een leuk kampeerplekje. Super primitief, zelfs geen stromend water. Hoewel, er stroomde een beekje. Het water was drinkbaar na min. 5 min. koken. Back to basics.
Onze volgende stop was Napa Valley, civilisation at last!
Napa village moet je overslaan, daar is echt niets te doen, behalve Oxbow Market, een soort overdekt delipleintje met overheerlijke producten. Jammer genoeg hadden wij net gelunched in een redelijk anoniem tentje. 


De Valley zelf is erg leuk met allemaal wijndomeinen (=proeflokalen!!!!!).
Wij bezochten V. Sattui (125 jaar oud). Erg leuk plekje met deli en picknickplaats zodat je lekker kunt lunchen met hapjes en ingeslagen wijn. Ideaal met kids. Wij konden nog wel uren blijven, maar de kids wilden zwemmen. Dus terug naar de camping voor spetterend plezier!
Voor ons was er lekker avondeten in de vorm van overheerlijk frans brood (eindelijk weer normaal brood) lekkere kaasjes en ravioli ( allemaal V.) en voor de kids bezorgde pizza: Life is good!
Ps. tegenover de V. zat ook een deli van Dean & Deluca, wat had ik daar ook nog graag een kijkje genomen.

             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten