zondag 28 augustus 2011

San Francisco, stad met vele gezichten.


In SF verbleven we in een best luxe hotel. 1 nadeel: het lag aan de overkant vd baai, dus moesten we steeds over de Bay Bridge. Naast tolgeld kost dit ook veel tijd, zeker als de Battle of the Bay gehouden wordt (soort Ajax-Feyenoord van SF Footballclubs) plaats vindt! De stad is echt heel mooi.
Heerlijke woonwijken met artistieke huizen waar je zo zou willen wonen. Zelfs Downtown is aantrekkelijk met zijn afwisselende bouwstijl en bevolkingsgroepen. Mijn dames waren echter alleen geintereseerd in shoppen en wel voornamelijk Abercombie and Fitch. Het winkelaanbod is zo overweldigend dat ik niet weet waar te beginnen en dus niets doe, zeker als we met z'n allen zijn. Werkt niet.
Eigenlijk ben wel een beetje klaar met toerist zijn.
Je mist altijd de beste spots, bent altijd maar onderweg van A-B, zoekende, en later lees je wat je allemaal gemist hebt!

Ik hou van Chinatown, maar welk vd 100 restaurants moet je kiezen? Onze uiteindelijk keuze viel een beetje tegen, waarschijnlijk gewoon het verkeerde gegokt want de tent zat wel bomvol Chinezen.

Gelukkig is er maar 1 Alcatraz! Je moet wel vt voren via internet kaartjes regelen want anders moet je soms dagen wachten op een plekje. Leuk kort boottochtje (veel Abercombie/Fitch sweaters aan boord, vooral bij de NL'rs). Individuele rondleiding met Ipods. Ook in het Nederland. Ideaal voor de kids om zelf rond te lopen. Gelukkig was er ook een boot terug, het is best wel beklemmend. Daarna wilde ik natuurlijk naar de Fishermans Warff voor vis en naar Ghirardelli voor chocolade. Ook had ik nog heel graag een naar het schijnt fantastiche bakkerij bezocht, Tartine Bakery, maar ik ben niet alleen op vakantie, we moesten verder, weg uit SF. (Later las ik ook nog over culinaire stadswandelingen door locals, mjammmm)

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk reisverslag. Zelf reisde ik als tiener met mijn ouders een groot stuk van jullie reis. Helaas werden op de laatste dag in Santa Monica alle koffers en ook de foto's gestolen. Dat maakt het extra leuk met jullie mee te kijken.
  Wij gaan ook graag met de kinderen op reis. We zijn net terug uit Bali/ Singapore. Een uitdaging met twee peuters en een baby, maar wat hebben we genoten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat de bakkerij dicht was. Heb je nog SF's Sourdougbread kunnen proeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, San Francisco lijkt me echt ge-wel-dig! Wat mooi!

  BeantwoordenVerwijderen