donderdag 4 augustus 2011

Happy camping ?

We hebben ons 1e nachtje tent er op zitten, in Mueller state park. Leuke plek, goed verzorgd, met toilet, douches en all! De perfecte combo van outback en comfort. We mochten hier gelukkig wel een vuurtje stoken, met het eten moeten wij erg voorzichtig zijn, alles in de auto bewaren want afgelopen weekend was er nog een beer op de campground geweest!
's Ochtend lekker boterhammen geroosterd in pannendeksels. Het zoetige casino witbrood is eigenlijk gewoon niet te eten, maar geroosterd is het prima te doen. Natuurlijk moest het ik wel iets upgraden, ook in de outback! Lekker met philadelphia, tomaat, ui en avocado.
Na het ontbijt gingen wij in Colorado Springs (leuke plaats) vishengels en mijn Dutch Oven kopen, een Lodge 8 quarts. Na een uitgebreide lunch (we hebben zelfs doggy bags laten maken) reden wij terug naar de tent voor een rustige middag. Het begon echter hard te regenen. Stom genoeg had ik nooit aan regen gedacht. Te heet/te koud, dat wel, maar regen? Nou er kwam plenty. Wat moet je dan op een camping? Na ruim een uurtje wachten op beter weer besloten wij maar een volgend dorpje te bezoeken. Dit was niet zo'n slim plan. Het was namelijk nog verder de bergen in. Nu hadden wij regen, slinger wegen èn mist/wolken.
Ook was het veel verder dan wij dachten en het was al donker toen wij in Cripple Creek aankwamen. wat een disappointment. Het was een soort Las Vegas in historische panden. Een en al gokmachines. We zijn de hoofdstraat op en neer gereden en toen weer snel down hill. Wat een desperate plek, daar wilde ik niet eens iets eten. Het regende nog steeds keihard, met onweer. Wij waren bang midden in de nacht uit een natte tent te moeten vluchten, dus besloten wij nogmaals op zoek te gaan naar een motel. Het voelde wel een beetje overdreven, maar de dag erna moesten wij weer minstens 9 uur rijden en dan wil je wel uitgerust zijn. Op de tv zagen wij later dat er hele wijken verzopen waren. 's Ochtends was het weer prachtig zonnig en het was echt jammer dat wij niet bij onze tent zaten voor een lekker ontbijtje. Terug op de camping bleek de tent het aardig doorstaan te hebben. Het motel was misschien toch niet echt nodig geweest, maar dat is achteraf. Alles weer in de auto gegooid voor onze laatste lange autorit, op naar Yellowstone park (en Yogi Bear?)

1 opmerking:

  1. Wat jammer van die regen. Ik voel met je mee, vorig jaar zijn wij ook weggeregend in onze tent. Dan is er weinig meer aan om te kamperen.
    Veel plezier verder nog! En ik zal duimen voor beter weer!

    BeantwoordenVerwijderen