maandag 15 augustus 2011

 Wij maken echt (te)veel miles. In 2 weken tijd al meer dan 4000 (6500 km)!!!!
Natuurlijk komt dat door ons begin traject van Dalles-Denver, maar sowieso zitten we elke dag snel een paar uur in de auto. Nou vinden wij dat niet erg, maar voor de kids is het natuurlijk anders. Ik moet echter zeggen dat ze het geweldig doen! Op een paar uitbarstingen na geven ze geen kik. Zolang de radio tenminste aanstaat (  ik kan geen .... meer horen) en er geregeld iets lekkers in gaat. Gelukkig maar, anders waren het onaangename dagen.
Onderweg heb ik trouwens wel een paar lekkere dingen gescoord bij een stalletje langs de kant vd weg, zelf gebakken gooddies, heerlijk.


Wij lijken wel Jappanners. In vliegende vaart langs de hoogtepunten. Eerst Bryce Canyon, mooie mystieke uitgeslepen rotsformaties, daarna de Grand Canyon, wereldberoemde vergezichten hoewel de noordkant iets minder grand is dan de zuidkant en vervolgens LAS VEGAS. We hadden een beetje met de dagen en de timing geschoven zodat we uiteindelijk op zaterdagavond aankwamen. Dat was niet geheel handig! Het is natuurlijk DE uitgaansdag vd week en bovendien was het ook ongeveer het laatste weekend voor de scholen weer begonnen. Erg druk dus. Bovendien ook erg warm. Wij zijn met de auto een paar keer over de Strip gereden en toen lekker gaan slapen. 's Ochtend uitgebreid ontbijten bij Denny's en toen een beetje shoppen.

Tegelijk met heel California vertrokken wij richting de Westkust en stonden dus gigantisch in de files. 
4,5 uur over 150 km! Toch hadden wij nog mazzel, wij zagen ook veel mensen met autopech (kokende motor?). Uiteindelijk bleek de hoofdoorzaak van het oponthoud zeer onverwacht, de staat California checkte iedere binnenkomer op agrarische artikelen zoals zaden/planten. Op een 4 baanssnelweg. Vanwege ons Texas-nummerbord werden wij ook even gestopt, maar mochten gelukkig weer door. Stel je voor dat wij onze bagage moesten uitpakken ( > 11 tassen).
Na een overheerlijke steak stopten wij dicht bij Sequoia voor een motelletje. Vanaf morgen nog een paar dagen spartaans kamperen en dan richting de Nappa Valley (wijn) en San Fransisco. Mijn favoriet deel vd reis!
Typisch Amerikaans koekvormpje in souvenirwinkel Grand Canyon
 

1 opmerking:

  1. Leuk man! Je blog gevonden en jullie belevenissen aan het lezen. Mooie trip, veel herinneringen aan onze trip, maar jullie gaan veel verder (of eigenlijk komen jullie van verder). Veel plezier daar!
    Groeten Henry

    BeantwoordenVerwijderen