maandag 30 april 2012

Het was weer gezellig!

hergebruik van een spiegellijst.
wie wat bewaart, heeft wat

Wat een heerlijke Koninginnedag, fantastisch weer en super gezellig. Lang vt voren (zie vorig jaar) en nee, die keuken is er nog niet,  had ik al grootse plannen voor mijn carrotcake en blackbeanbrownie. Toen ik vrijdag echter mijn 1e carrotcake klaar had vond ik deze niet volgens spec, hij kwam bij mij niet door de kwaliteitscontrole. Omdat ik zelf het recept in elkaar geflanst had was ik bang dat er ergens een foutje in de receptuur zat. Hij was veel te laag gebleven en niet luchtig genoeg.
Misschien had ik wel de verkeerde maat bakblik vermeld. Zoals altijd perfectionistisch heb ik zelfs mijn blogrecept even geblokkeerd. Zo durfde ik niet verder te bakken, als ze allemààl mislukten kon ik mijn baksel toch niet aanprijzen op de Koninginnemarkt?
Ik besloot dus niet te gaan. Ook wel lekker rustig, scheelde een hoop werk en kon ik de 30e tenminste iets uitslapen.
Tot gisteravond (zondag) mijn schoonzus uit Den Haag belde dat ze graag met mij haar meuk bij ons wilde verkopen. Omdat ze natuurlijk nooit supervroeg hier kon zijn besloot ik toch vroeg op te staan voor een plekje. En weer te gaan bakken, anders zat ik daar de 1e uren ook voor niets. Dus tot 12 uur gebakken.


's ochtend voor 6'en op en zelfs toen was ik bijna te laat voor een plekje. Gelukkig was het niet super koud (mede dankzij de thermomaillot onder mijn spijkerbroek).
Ik had gezellig buurvrouwen en de sfeer zat er al vroeg in (ik had nasi mee als ontbijt). Omdat er zo vroeg toch geen klandizie is voor cakewerk kon ik mooi zelf een rondje maken en potentieele aankopen scannen.
Rond 8 uur kwam mijn jongste melden dat mijn schoonzus bij nader inzien niet kwam. Grrrr. Het was natuurlijk een idioot plan, een uur rijden in de vroegte voor meukopruiming maar ik had er natuurlijk wel op gerekend.
Toch was onze afspraak voor mij net het duwtje dat ik nodig had gehad en ik heb geen spijt van mijn dagje: de zaken gingen voorspoedig. In een durp struikel je natuurlijk over de bekenden en ook elke Natuurwinkelklant heb ik aan zijn/haar jasje getrokken. In 2-3 uur was ik volkomen los (had ook niet zo veel als ik oorspronkelijk wilde) en alleen lovende reacties.
Daarna lekker nogmaals een rondje gemaakt en een paar kitsch kopjes gescoord voor mijn op handen zijnde hightea. (details volgen)
Een boek over Frances Mayes over Toscane liep ik net mis, jammer, jammer (hè Danielle), maar wel een fijne chicklit gekocht voor de zomervakantie.
Prima dagje!

vanwege de zon had is steeds maar een paar stukjes 'on display'

1 opmerking:

  1. Hoi Gerry,

    Gelukkig heb je (ook zonder mij) een geslaagde verkoop en een gezellige dag gehad! Volgend jaar moeten we het beter voorbereiden.
    Liefs, Annechien

    BeantwoordenVerwijderen