woensdag 2 mei 2012

Bijna jarig !!!!!

Nog precies 1 weekje en dan ben ik jarig! Klinkt een beetje overdreven en kinderlijk om daar al zo mee bezig te zijn, maar voor mij is dat altijd een mooie gelegenheid om actief uit te pakken. Thema, kaartje, feestje, alles bedenken en maken.
Dit jaar wordt het een high tea, niet bijster origineel, maar wel een goede kans om eens lekker te bakken. Omdat het 's ochtends is (zitten lekker alle kids op school) doe ik niet aan hartig/drankjes.
Ik heb trouwens nog even met mijn Britse buurvrouw overlegd en officieel kan dit door het tijdstip geen high tea heten, dat is altijd 's middags, officieel zelfs pas tegen 6'en. Zonder hartig heet het meer een afternoon tea.  
Morning tea was een optie, maar dat vond ik niet echt feestelijk klinken. Gewoon een poldermodel high tea dus.

Naast lekkere baksels en smaakjes thee krijg ik bij high tea altijd associaties van veel roze, kitsch, goud, parelmoer en bloemen. Dat moest dus ook op mijn uitnodigingen. Met dank aan de Xenos heb ik het volgende gefröbeld:

überkitsch
Let ook op de theezakjes: Forever Young (Yogi Tea) van mijn werk. Stinkt vreselijk naar kaneel, irritant bij het knutselen.
Ik wil veel soorten gebak bakken, minstens 5 à 6. Omdat ik bang ben dat de dames ivm de waistline niet snel meerdere taartjes zullen eten wil ik veel kleine soorten maken, éénhapstaartjes. In verschillende modelletjes voor de variatie.
Ik ben dus op woensdag jarig. Dinsdag heb ik vrij genomen, maandags moet ik toch echt 's middags werken. Vanaf zondagmiddag ga ik dus alvast wat voorbereidingen treffen, bijv. carrotcake wordt alleen maar lekkerder na een paar dagen.
12 dames heb ik uitgenodigd, hopelijk kunnen we lekker buiten zitten. Tot nu toe zijn de voorspellingen niet echt goed. Meestal regelen ze samen een kadootje. op mijn lijstje staan een abonnement voor een eettijdschrift of een leuk kookboek. 
Van één kadootje ben ik al zeker: een jurk van Manamea. Dit is het modelabel van de schoonzus van 1 van mijn buurtjes. Vorige week hadden we bij haar een kledingparty en nadat ik 2 jurken had gekocht zag ik nog een hele leuke 3e, maar vond dat eigenlijk teveel. Ter plekke kregen de dames het lumineuze idee om dat als kadootje te geven. Fijn.
In de tussentijd heb ik al veel plezier gehad van mijn eigen aankopen:

Beetje onhandige foto in ongeveer de enige spiegel in ons huis (puinhoopkamer van puberdochter). Eigenlijk normaal niet mijn stijl, maar ik werd direct vrolijk van deze jurk. Jammer dat er wel ook een echt jaren 60/70 hoofd boven zit!

6 opmerkingen:

 1. Wat geef je erom, dat hoofd, als je haar maar goed zit! En met zo'n kek jurkje zul je vast nog de blitz (om maar even in retrostijl te blijven) maken. Veel succes met al het bakwerk! Je bent heel wat van plan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat bakken zal nog wel even stressen worden. Eigenlijk ben ik blij dat ons idee om bij Parijs te gaan kamperen niet door is gegaan (misschien met Hemelvaart) want nu kan ik tenminste zondag al wat doen.

   Verwijderen
 2. Wat 'n leuk idee...'n verjaardag High tea...wilde zelf laatst ook zoiets doen...maar wist niet goed hoe...en heb 't uiteindelijk bij alleen 'n taarten tafel gehouden...gezien ik 't ook al sneu genoeg vond voor mijn vriend...die is namelijk heel serieus aan 't lijnen...

  Maak je er ook foto 's van en zet je deze op je blog ?

  Alvast van Harte Gefeliciteerd en ik hoop dat je High tea verjaardag 'n groot succes word.

  Groetjes van Joll

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, ik had je natuurlijk officieel welkom moeten heten als volger van mijn blog. Bij deze dus!Ik ga zeker foto's maken, vind ik zelf ook leuk om later te bekijken. Gr, Gerry

   Verwijderen
 3. Hé Gerry,

  vanaf vandaag mag er 44 jaar op je blog staan ;-)
  Van harte gefeliciteerd, leuk feestje gehad?
  Binnenkort ons "eigen"feestje, gezellig! tot snel, Stef

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Stef. Ik ga zo bloggen over m'n feestje. Ben nog aan het bijkomen.

   Verwijderen