vrijdag 6 juni 2014

De orde vd dag.

Na het geweldige succes van mijn taartenverkoop op de brocantemarkt gaan we weer over tot de orde vd dag. Lekker aanrommelen in huis, werken etc.
Wel fijn dat het zulk mooi weer is, lekker de winterspullen gewassen (nu pas) en het is allemaal zó droog.
Ik krijg nog steeds erg veel reacties op mijn taarten,
kom de supermarkt (concurrent) bijna niet door.
Wel allemaal mijn eigen klanten en kennissen, wat natuurlijk wel logisch is, maar ik zou ook graag een nieuwe markt aanboren.
Bij bekenden scoren is net iets te easy!


Met dit mooie weer heb ik eigenlijk geen zin om uren te bloggen (moet toch eens met de laptop gaan werken), dus even een snelle tussendoor.
Ik vind het echt heel leuk om aan de kassa te zitten, tijdens het werken kun je mooi even een klantbindend kletspraatje maken. Ideaal. (ik kàn ook echt wel mijn mond houden)
Je moet wel blijven opletten natuurlijk, als het druk is sta je gemakkelijk een beetje op de lopende band stand, zoals laatst:

een vaste klant komt afrekenen, ik scan de artikelen, we maken ondertussen een praatje.
De meeste groente moet bij ons nog afgewogen en gestickerd worden, wordt ook wel eens vergeten.
Ik pak iets vd lopende band en zie direct geen sticker, zeg tegen de meneer: heeft u dit wel afgewogen? en kijk hem vragend aan.
Ja, zegt hij en kijk mìj vragend aan!
Wat bleek: hij had de prijssticker aan het steeltje vd paprika geplakt en in mijn wazige automatische stand had ik dit gewoon gezien als een blaadje! (net als bij een appel)
Ik weet niet eens of een paprika blaadjes heeft.
Hilariteit alom. Dom, dom, dom.
Beetje simpel verhaal misschien, maar ik zag direct een blogmomentje.
Thuis de situatie nagebootst voor een mooie foto.
Werken is zó inspirerend!

4 opmerkingen:

 1. Hahaha, heel herkenbaar! Overkomt mij ook wel eens, al zit ik alleen op invalsbasis achter de kassa op de drukke momenten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dom, dom, dom. Achteraf snap ik 'm zelf ook niet helemaal!

   Verwijderen
 2. Ik snappum wel, hoor! Ben zelf ook net een blind paard als ik "onderweg" ben. Niks mis met mijn ogen, maar mijn hoofd staat dan altijd in de droommodus. Ooit liep ik nog wel eens mijn eigen ouders tegemoet en die moesten zelfs nog naar me roepen. Dus: zo gek is dit allemaal niet. Een paprika met een blaadje. Niks mis mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig ben ik niet de enige! Mijn hoofd zit ook altijd vol met van alles, soms maak ik maar een lijstje zodat ik kan wegstrepen....
   Gr, Gerry

   Verwijderen