zondag 24 mei 2020

Verjaardag Corona-stijl


2 weekjes geleden was ik jarig, werd 25/52.
Vanwege corona kon ik dit jaar geen gezellige theefeestje geven, gewone visite ontvangen of een etentje organiseren, 'k was toch wel een beetje sip.
De weersvoorspelling zag er zó goed uit, bijna alle kids zouden thuis zijn (Sacha had studieverplichtingen) en ik kreeg een lumineus idee.
Ik had opeens ontdekt dat ondanks corona het wel mogelijk was om een fluisterbootje te huren bij mijn favoriete theetuin Overleek, extra leuk met picknickmand!
Jammer genoeg hadden meer mensen dit bedacht (ook moederdag-weekend) en waren alle boten volgeboekt. We konden als 1e op de wachtlijst. Beetje risico natuurlijk, maar goed, kort daarvoor had ik het nog niet eens bedacht.
Just wait and see.... (geen mazzel gehad, ander keertje)


Bij verjaardag hoort taart dus ik sloeg nog maar snel aan het bakken: courgette-brownie en rabarberkruimeltaart. Ook maakte ik een couscoussalade, een buuf verderop is namelijk op dezelfde dag jarig en werd dit jaar 50.
Ultiem feestbeest, extra zuur dat ze nu geen megagroot feest kon geven.
Ze is dol op mijn couscoussalade, ik maakte dus een mooi verwenpakketje met ook een lekker stuk brownie. 't Feest komt later vast nog wel een x.














Als avondeten dacht ik aan BBQ (hoewel niet perse mijn favoriet), lekker gemakkelijk voor meer mensen.
Mij werd echter te verstaan gegeven dat dat niet ging gebeuren, everything was taken care of....


Toen de Utrecht afvaardiging arriveerde bleek Sacha alsnog meegekomen te zijn, SURPRISE!!!
Leuk, leuk.
Al snel werd ik flink verwend met leuke post, bossen bloemen, kamerplant en tuinplanten.
Ben nu ook courgette, paprika en peperplantjes rijker, dat wordt eten uit eigen tuin!
Natuurlijk ontbrak een nieuw kookboek niet, ik kreeg het basis kookboek van Ottolenghi, genoeg te doen...

mijn nieuwe kookboek
Als verrassing was bedacht dat ik op mijn verjaardag niets aan het eten hoefde te doen, ik kon heerlijk in het zonnetje mijn nieuwe boek in kijken en relaxen terwijl ondertussen in de keuken allemaal culinaire hoogstandjes werden bereid.
 
druk verkeer in de keuken

het feestmenu
Marnix verzorgde feestvreugd verhogende borrelhapjes, extra lekker in het mooie zonnetje.




jammie, pasta vongole


echt Ottolenghi recept
 
Als toetje hadden we lekkere  chocolade eclairs van Antal, jammer genoeg geen smakelijke foto's (te snel opgegeten?)
 

op naar de 35!

Conclusie: jarig zijn in corona tijd is anders, maar zeker niet slechter!!!!


2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dank je Rina, was zeker gezellig! En zo'n mazzel met het mooie weer. Toch ook wel handig, lekker veel buiten in deze Coronatijd.
      Groetjes, Gerry

      Verwijderen