maandag 8 oktober 2012

De dans ontsprongen.......


Soms ben ik gewoon een beetje naïef, je zou ook gewoon DOM kunnen zeggen.
Natuurlijk had ik in de media wel gelezen over de salmonella-besmetting vd Foppen zalm. De zalm die ik in huis had was echter van 2 huismerken en ik zag nergens Foppen staan (of heb niet goed gelezen).
Omdat 1 zalm qua datum ook op moest besloot ik vrolijk een lekkere zalmsaus voor bij de pasta te maken.
De saus smaakte heerlijk (met ui, knoflook, courgette, rode paprika, rode peper, kabeljauw, pernod, peterselie, dille, eierdooiers en creme fraîche), maar nadat we het op hadden las ik op Etenbloggers een uitgebreide post van een mede fooddie waar ook verwezen werd naar de lijst met alle batchcodes en streepjescodes. Toch nog maar even de verpakkingen uit de prullenbak gevist (zinloze actie eigenlijk) en...... beide verpakkingen stonden op de lijst!!!!!!!!
Ik kreeg acuut buikpijn (puur psychisch dus), maar dat komt wel vaker na het eten. Klachten binnen 6-24 uur na consumptie, ziektebeeld: veel spugen, diarree, koorts etc.
Wij hadden er alle 6 van gegeten!
Dit was/werd zeker een drama. (heel egoïstisch dacht ik direct aan de mogelijke slapeloze nachten met bedden verschonen etc, slecht hè?)
Omdat de kids toch al in bed lagen heb ik ze niet wijzer gemaakt en wat denk je: NIEMAND is ziek geweest!
Wat een mazzel. Wij zijn dus of HEEL gezond of onze batch was toch niet besmet. Ik geef de voorkeur aan het 1e. Geluk is met de dommen!

5 opmerkingen:

 1. Jullie weerstand was al in orde, en is nou zelfs nog beter geworden. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zaten natuurlijk ook niet in de kwetsbare groep (kleine kids, ouderen en zieken). Gewoon een beetje mazzel denk ik.

   Verwijderen
 2. Nou, ik moet je zeggen, ik las het in de krant vorige week maandag toen ik net terug was van mijn rondje Twente (waarin toevallig veel zalm geconsumeerd) en die dag was ik akelig van de buikpijn. Pfff, dinsdag gelukkig alles weer normaal. Net als jij de dans ontsprongen, denk ik dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door 't oog vd naald, als ik de kranten mag geloven. Toch heel veel meldingen en claims binnengekomen. Ik overwoog nog even mijn aankoopbedrag terug te vragen, maar dat voelde toch te hypocriet.

   Verwijderen