zondag 23 oktober 2011

Herfstvakantie

Het jaarlijkse Salon Du Chocolat in Parijs ...

Deze week zit de klad een beetje in het bloggen: het is herfstvakantie.
Begin vd week moest ik zelf gewoon werken, maar de kids zijn natuurlijk vrij en vaak thuis. Als ik dan thuis kom van mijn 1/2 dagen vind ik een gevuld huis. Normaal gesproken zijn dat zo'n beetje mijn blogmomenten. Ik heb een beetje rust en ruimte om mij heen nodig. Ze gaan ook nog een keer 's avonds laat naar bed, dus een avond heb ik ook niet echt. Op mijn vrije dagen ga ik van de weeromstuit erg laat naar bed voor een beetje me-time, gelukkig kan ik goed uitslapen (en de kids ook). Voor 10.00 uur gebeurd hier niets (bij mij nog later). De dagen vullen zich met relaxen. De jongens willen niets anders, beetje computeren, lezen, TV'en en afspreken met vriendjes. De meiden zijn vaak de hort op, socialiseren! En winkelen blijft bij hen natuurlijk altijd favoriet. Volgens mij heeft 1/2 NL geshopt deze week, ik zag overal hele gezinnen met volle tassen: jassen/schoenen, de winter komt eraan. Ook wij zijn leuk geslaagd (te goed eigenlijk), zelfs ik heb een broek en leuke trui gescoord.
De trui vonden de dames lelijk, maar ik heb mij er deze keer niet eens iets van aangetrokken. Het is de generatiekloof denk ik, ik vond alles van hen ook niet geweldig.
Ook op het kookfront is het rustig: keertje patat, bami, netjes aardappelen/bloemkool/vlees en zelfgemaakte pizza. Voor velen een bekende combo, maar pizza met tomatensaus, verse vijgen, geitenkaas en beetje balsamicoazijn is echt héél lekker.

Jakkes
Gelukkig krijg ik soms wat bloginfo van buitenaf: mijn man zit bijna 3 weken in Azië en stuurde nog een foto van een maaltijd: gestoofde knie van een jak, ik begreep dat de smaak ook jak was! (als iets vies is zeggen de Chinezen altijd dat het erggg gezond is)
Het jaarlijkse Salon Du Chocolat in Parijs ...

Chocolade schijnt ook zo gezond te zijn. Bijna waren we deze vakantie naar Parijs gegaan. Nu las ik iets over een Salon du Chocolat waar zelfs een modeshow met echte chocoladekleren was. Kijk, daar hadden we mooi heen gekund (hint, hint). Wel iets voor een studietripje met workshops en top franse patisserie etc.
Meer mooie foto's: hier

4 opmerkingen:

 1. Zo'n jak ziet er niet smakelijk uit...
  Bij mij begint in de herfstvakantie over 2 dagen! Ik kijk er alweer naar uit... Nu nog even de rapport maken voor de kids uit mijn klas. Nog 2 drukke dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. (Taalfoutje hierboven!)
  België toch? Ik ben helemaal kwijt dat dat bij jullie anders kan vallen. Hopelijk heb je lekker weer!

  BeantwoordenVerwijderen