zaterdag 7 juli 2018

aardappelsalade met roti-knipoog

 

Je gooit op gevoel wat ingrediënten bij elkaar met een passend smaakprofiel ét voila: een leuk gerecht is bij toeval ontstaan!
Zo ging het ook met deze maaltijdsalade, we hadden wat maaltijd-leftovers en wat groentevoorraad in de koelkast, samen werd het een onverwacht lekkere combi.
Door het niet verwachte had ik ook niet precies genoteerd hoeveel van wat ik er in gedaan had, gelukkig wel foto's gemaakt zodat alles te herleiden viel.
Hoewel, ik had een beetje ruzie met mijn fototoestel. Op een of andere manier wilde deze niet meer goed scherpstellen terwijl het helemaal nog niet echt donker was. Why???
Geen idee, gelukkig zat er 1 redelijke foto tussen, beetje karig maar vooruit.


roti style aardappelsalade

4 à 5 gekookte vaste aardappelen, in blokjes
1/2e bloemkool, bite size
(olie, kerrie/komijn/bouillon)
3 lente uien, gesnipperd
hand koriander, gesnipperd
1 of 2 grote gekookte kipfilet (restant gebakken hele kip) of evt. gerookte kipfilet, gesneden
grote hand pecannoten, grof gehakt
1/2e rode peper, fijngesnipperd
2 handen gemixte sla
stengel bleekselderij, gesnipperd
restant gekookte sperzieboontjes, gesnipperd
mayonaise
mosterd
kerriepoeder
2 el yoghurt
zout/peper
1/2e-1 rijpe mango, in blokjes

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolroosjes een beetje bruin, bestrooi met 2 tl kerriepoeder, 1 tl komijn. 1/4e bouillonblokje met een scheut water erbij , sudder op een laag pitje met af en toe omscheppen tot beetgaar, 10 min? Evt. extra water.
Roer een dressing van 3 el mayonaise, 2 el yoghurt, 1 tl mosterd en 1/2e tl kerrie (of grote snuf).
Schep alle ingrediënten door elkaar (behalve de sla), dress met de dressing, laat lekker intrekken.
Vlak voor het serveren proeven/bijkruiden en de sla er doormengen.
Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten