vrijdag 30 maart 2012

Kipragout in rijstrand.



Ik had al een tijdje in een bouillonerige ragout, als een kroket zonder korst. Comfortfood bij uitstek. Ik vermoedde dat de rest van mijn gezin er anders over zou denken. Om hen te verleiden had ik van die bladerdeegragoutbakjes gekocht, zag het er in ieder geval feestelijk uit.
Lekker kipfilet gepocheerd in water met kruiden waardoor het tegelijk bouillon werd voor mijn saus. Ik probeerde de smaak heel basic te houden, maar moest aan het eind toch wat bijkruiden omdat het anders wel een erg flauwe babyhap werd.
Na een paar aarzelde happen werd de ragout positief ontvangen. Ik kreeg van mijn oudste zelfs 'een compliment': het was niet zo vies als het eruit zag!
Wauw. (of auw)

Kipragout in rijstrand

2 kipfilets
1 liter water
1 ui
3 zwarte peperkorrels
laurierblaadje


kleine ui, gesnipperd
bakje champignons, in plakjes
paar el bloem
evenveel boter
1/2 tl kerriepoeder
tl tijm
grote hand diepvriesdoperwten
2 scheuten slagroom
beetje cognac, scheutje
zout/peper
evt. beetje citroen
evt. 1 eierdooier
1 bouillonblokje (kip/groente)/scheutje maggi
lekker veel peterselie/selderijblad


Zet de kip op met het water, ui en kruiden. Laat bijna aan de kook komen en zet dan zacht. Ongv. 30/45 min. Voeg op het laatst de plakjes champignon toe zodat ze iets gaar worden, maar niet verkleuren. Laat koud worden en snij daarna de kip in kleine stukjes. Vis de champignons uit de bouillon en zet apart, gooi het laurierblaadje en de peperkorrels weg.


Bak de uisnippers in de boter tot ze zacht zijn, niet bruin. Doe de tijm erbij. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Laat een paar minuten zachtjes bubbelen. Voeg dan in porties de koude bouillon toe. (dit schijnt het geheim van een rouxsaus te zijn, altijd een combo van heet/koud, voor de beste binding). Breng tussen de porties bouillon de saus steeds weer aan de kook en goed roeren. Voeg zoveel bouillon toe tot de saus yoghurtdik is. Laat de saus 10 min. lekker pruttelen op laag vuur. Voeg dan de kippesnippers, champignonplakjes, doperwten en overige ingrediënten toe. Evt het extra bouillonblokje, zout/peper. Of verfrissen met kneepje citroen. Van het vuur af op het laatst nog de eidooier en de verse kruiden. Opdienen in het bladerdeegbakje met extra rijst.



De volgende dag moest ik natuurlijk nog een foto maken, maar de bladerdeegbakjes waren op. Een berg rijst met beige saus ziet er natuurlijk niet zo aantrekkelijk uit, maar opeens kreeg ik een brainwave: ik ging een rijstrand maken.
Normaal gebruik je daar vaak een savarinvorm voor (soort grote donut), maar die had ik niet. Ik had echter wel een kinder/mini tulbandvormpje. Leuk voor een 1 persoons rijstrand. De rijst warmde ik op in de magnetron tot stomend heet. De vorm vette ik in met een beetje slaolie (goed uitlekken). Vervolgens drukte ik de rijst goed in de vorm met de achterkant van een eetlepel. Toen ik de rijst uit de vorm kieperde was ik onder de indruk van de beauty!
Maagdelijk witte golven, bijna zonde om er saus bij te gooien. Toch maar gedaan voor de foto (en mijn ontbijt) hoewel mijn jongste het toen op een uitgebarsten vulkaan vond lijken. No problem, zo'n uitbarsting wil ik elke dag wel als ontbijt.

maandag 26 maart 2012

Rokjesdag voor de BBQ.


"Rokjesdag is de dag waarop een groot deel van de Nederlandse vrouwen voor het eerst in het jaar zomerse kleding zoals een korte rok zou dragen, meestal midden april", aldus Wikipedia. In ons land vooral bekend door Martin Bril, die de term echter niet zelf heeft bedacht. De populaire uitdrukking is zelfs opgenomen in de 'Dikke v Dale'.
Aan Rokjesdag heb ik niet meegedaan, ik ben niet zo vd korte rokjes. In de tuin met een hemdje en 3/4 broek echter wel. Het is een heerlijk begin van hopelijk een mooie lente en zomer.
De barbeque beleefde gisteren wel haar/zijn Rokjesdag, wij wilden die lange benen/poten wel weer eens zien!
Het was kort dag, gelukkig was de AH open op zondagmiddag en konden we nog snel wat ingrediënten voor onze 1e BBQ van 2012 scoren.
We hielden het eenvoudig, beetje kip, hamburgers, banaan in spek, walnotentortelini en voor mij natuurlijk gegrilde courgette en aubergine.
Dankzij de zomertijd (uurtje verschoven) voelde het nog aangenaam, maar aan het eind was het toch echt nog fris. (dikke vesten/jassenwerk).
Dat er nog veel BBQ-rokjesdagen mogen volgen!

zaterdag 24 maart 2012

Een ♥-tig eitje!


Ik ben nog steeds wat paasfröbels aan het uitproberen. Al een hele tijd geleden was ik hartvormige eieren op het internet tegengekomen.
Oorspronkelijk voor in een Bentobox (Japanse lunchdozen), maar natuurlijk multiinzetbaar voor bijv. Valentijnsdag, leuke salade of Pasen (eiertijd bij uitstek!)
Voor de Bentobox maakten ze trouwens ook vierkante eieren, gek gezicht.

Deze week dus maar eens de hartjes uitgeprobeerd.
Eerst de postbode een paar stevige elastieken afgetroggeld, toen een sappak in de lengte door gesneden tot een soort V-vormig bootje. 3 eieren hard gekookt, zo snel mogelijk gepeld en in de mal geklemd. (plat liggend.)
Vervolgens een Chinees eetstokje midden op de bovenkanten vd eieren geklemd en het geheel vastgezet met de elastieken.
Het resultaat was aardig. De volgende keer ga ik het gewoon met 1 ei proberen want nu had het middelste ei misschien niet genoeg spanning en de buitenste 2 teveel (barsten). (ik zag trouwens toen ik de link weer opzocht dat ik het helemaal fout had gedaan, ik had mijn ei op de kop geklemd, punt naar beneden, daardoor is de vorm minder goed gelukt. Dom, dom, dom, nog maar eens proberen dus, ooit.)
Beetje veel moeite voor 1 eitje, maar voor een romantische salade heb je natuurlijk veel over. De mal heb ik al weggegooid, maar details vind je op dit blog. (en mooiere eieren) Deze is ook leuk, ik wil die malvormpjes echt hebben!

Ps. Waarschijnlijk voor iedereen gesneden koek, maar ik ben zo blij dat ik nu weet hoe ik ♥♥♥♥'s kan typen! Ik wist wel dat er voor Word een lijst met codes bestond, maar nu kan ik dus ook allemaal unicodes intikken door een combi van de Alt-toets en de numlock cijfers. (♥ = alt 3) ♫♫♫, leuk hè, een kinderhand is gauw gevuld!!

woensdag 21 maart 2012

Bloemkool/aardappelen/gehaktbal, maar dan anders!


Soms eten we iets waarvan ik aan het begin vd kooksessie nog niet wist wat het ging worden. Zoals gisteravond: het was al laat, bijna te laat (staan beppen bij mijn buuf). Ik dacht dat mijn man ging rennen en dat ik dus nog tijd had.
Bleek niet het geval, iedereen begon over patat maar ik hield mijn poot stijf want ik had een PLAN. Een vaag plan met restjes, dingen die op moesten en wat nieuwe aankopen.
Iets curry-achtigs want ik had een over-de-datum bloemkool v mijn werk, al gebraden gehaktballen van eerder en overgebleven ovengebakken aardappelpartjes. Klinkt goed hè? (armoedig huishouden maar ik kan slecht iets weggooien)
Het was goed want uiteindelijk besloot ik (na wikken en wegen: met rijst/couscous/kokosmelk?) er een roti-draai aan te geven door veel koriander/komijn/kerrie te gebruiken. Gekookt eitje erbij en opgerold in een tortillawrap hadden we een heerlijk maaltje. (en ik zojuist een heerlijk ontbijt!!!)
Restjes-roti

gebraden gehaktballen met beetje jus
bloemkoolroosjes, fijn gesneden
gekookte/gebakken aardappelen, in blokjes
redelijk veel ui, snippers
teentje knoflook
verse koriander
diepvriesdoperwten
deel v een groene paprika, stukjes
blokjes diepvriesspinazie
sambal
kerriepoeder/garam masala
gemalen komijn (djintan)
gemberpoeder (djahé)
deel v bouillonblokje
evt. zout
gekookte eieren
tortillawraps
olie

Fruit de ui en knoflook in de olie. Bak de paprika en bloemkool mee. Na een tijdje beetje water met deel v bouillonblokje zodat de bloemkool beetgaar kan sudderen. Voeg de spinazieblokjes, fijngesneden koriandersteeltjes, sambal en de kruiden toe. Deksel op de pan. Na 10 min (?) de blokjes aardappel en gehaktballen met beetje jus meewarmen. Evt extra water/kruiden. Op het laatst de doperwten erbij. Lekker in de opgewarmde wrap met verse korianderblaadjes en stukjes ei.

Ik heb geen hoeveelheden aangegeven omdat het natuurlijk alle verhoudingen goed zijn, net wat je aan restjes hebt. Andere groenten zijn ook prima zoals boontjes, bleekselderij, wortel, rode paprika en broccoli. Heb je kip ipv gehaktballen, ook OK!

vrijdag 16 maart 2012

Florida grapefruits, openmind smaaktest

Ik lust best veel, bijna alles, maar ben geen fan van grapefruits, te bitter. Ik ken het gezegde 'bitter in de mond maakt je hart gezond', maar dat was denk ik meer een smoes om mij vroeger de witlof te laten eten.
Florida Grapefruits pretendeert echter veel zoeter te zijn, zonder bittere nasmaak. Dat wilde ik wel eens meemaken dus schreef ik mij in voor een promotiepakket van Florida Grapefruits (zie hier)
Vorige week ontvangen, het zag er prima uit: 2 grapefruits, diverse recepten in een klapper en een speciaal grapefruitmesje.
Meerdere aansprekende recepten (o.a. eend met grapefruitsaus), maar ik besloot natuurlijk eigenwijs zelf iets te verzinnen.
Allereerst perste ik 1 grapefruit uit om de smaak te verkennen.
Hmmm (dit is niet de hmmm van lekker), laat ik zeggen dat ik niet de grootste afnemer van grapefruits ga worden.
Voor de kenners is dit misschien zoet, maar voor mij was het toch echt nog steeds bitter. Misschien zou een zoete tegenhanger helpen. Iets tropisch/Caribisch met kokos. Zo gezegd, zo gedaan: 2 creaties waar ik veel plezier aan beleefd heb zonder culinair succes te behalen.

kokoskoekjes met grapefruitgeleivulling
Ik wilde de kleur vh sap goed uit laten komen. Jam was een idee, maar ik wilde de pure smaak niet 'verpesten' met veel suiker. Gelei was dus een goed alternatief. Na wat mislukte experimenten was mijn sap echter bijna op dus besloot ik het te vermengen met het sap v een bloedsinaasappel. Nu was de kleur echt mooi roze-rood (nog steeds niet lekker).


Omdat ik in mijn koekje geen kokosstekeltjes wilde besloot ik zelf kokosmeel te maken. Hiervoor laat je kokosrasp weken in water. De kokos knijp je uit (sap=santen/kokosmelk) en laat je in een matig warme oven drogen. Niet roosteren. Dan in een keukenmachine vermalen tot meel. (glutenvrij, veel vezels, lage glycemischewaarde, veel eiwitten, voor goede stoelgang)
Het resultaat was een soort jodenkoek (favoriet), samen met de bittere gelei (als marmelade) een echt volwassen koekje!
Wel dezelfde dag opeten want het vocht in de gelei maakt het koekje zacht.

kokoskoekjes met grapefruitgelei (stuk of 15 dubbele)

225 gr boter/margarine, in blokjes
280 gr zelfrijzend bakmeel
20 gr kokosmeel
150 gr witte suiker
snufje zout


sap v grapefruit(evt mix)
bijbehorend aantal  kleine blaadjes gelatine


Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en los op in een beetje verwarmd sap. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en meng dan door de rest vh sap. Maak een ondiep plat bord/rvs plaat nat met water, niet afdrogen. Giet de opstijvende sap uit en zet horizontaal in de koelkast. (paar uur)


Verwarm de oven op 175C. Kneed van alle ingrediënten een stevig deeg. Rol tot een dikke plak en laat koelen in de koelkast. Rol uit tot 3 mm en steek koekjes uit met een kartelvormpje. 15 min. in de oven tot blond/lichtbruin. Afkoelen.


Steek met hetzelfde vormpje plakjes uit de gelei en leg tussen 2 koekjes.

2e variant:

Yoghurtpannacotta met grapefruitgelei

Hiervoor had ik cocoscreme (santen) vermengd met yoghurt en aangemaakt met gelatine. Laag voor laag laten opstijven in een schuingezet glas. (steeds andere hoek)

Vooral niet de hoek veranderen
voor het opgesteven is!

 Zag er mooi uit, was niet te eten. De yoghurt was rubberig (teveel gelatine?) en niet zoet genoeg, de grapefruit te bitter. Geen 'match made in heaven'.
De overgebleven grapefruit geef ik maar aan mijn man, voor z'n ontbijt, hij is wel fan.

zondag 11 maart 2012

Al een beetje op z'n paasbest.

om op te (vr)eten
Pasen komt er alweer aan (8-9 apr/12). Het paasassortiment ligt al weer geruime tijd in de supermarkt. Tot nu toe ben ik alleen gezwicht voor van die kleine spiegeleikoekjes, mierzoet maar door hun formaat voelt het minder 'erg'.
Ik loop altijd zolang mogelijk met een grote boog om de paaseitjes heen. Soms te lang. Toen de kinderen nog klein waren moest ik ooit op Paaszondag naar een benzinepomp omdat ze anders geen eitjes konden zoeken in de tuin.
Naast het eieren verstoppen gingen we ook altijd eieren verven met zo'n klein draaiapparaatje en broodjes bakken, die goeie oude tijd.
Nog steeds is Pasen een leuke gelegenheid voor creativiteit (lente in de kop). Vorig jaar heb ik voor het eerst eieren geverfd met uienschillen, fantastisch resultaat, zie hier
Op internet (vooral USA) kom ik de meest geweldige creatieve ideeën tegen die ik natuurlijk dankbaar kopieer/leen. Zoals deze cake-eieren.

volwassen styling met mijn mooie servies
Het is een geweldig gepriegel, zeker geen kidsstuff, maar het resultaat is dankbaar. Als cakebeslag heb ik gewoon een quatre-quarts (=viervierde=pound cake) beslag gebruikt, dus van alle ingrediënten evenveel.
Omdat ik 4 proefeieren wilde maken leverde dit ook 4 eierdooiers/witten op en daardoor veel teveel beslag als vulling.
Van het overschot heb ik in een mini-springvorm (HEMA) een lekkere gemarmerde cake gebakken (deel beslag met cacao en scheutje dubbeldrank). Deze viel zo goed in de smaak dat hij op was voor er een foto gemaakt kon worden!

cake-eieren

X rauwe eieren, gewassen, gewogen
zelfde gewicht boter
zelfde gewicht suiker
zelfde gewicht bloem
tl vanilleextract
neutrale olie
beetje zout
(evt theelepels cacao en scheutje sap)

Verwarm de oven op 175C. Maak in de spitse top van het ei voorzichtig een gaatje met een kurkentrekker. Maak het gaatje iets groter maar zorg dat er geen gruis/schaalstukjes in het rauwe ei vallen. Het gaatje moet zo groot zijn dat er een spuitmondje in kan. (1/2 cm ofzo). Hou het ei boven een kommetje en laat het eiwit weglopen. Roer de eierdooier kapot en laat het ei leeglopen. (of roer direct in het begin).
Spoel het ei goed uit met warm/heet water en knijp vooral niet! In de VS-versie zag ik een soort desinfectie (germs) met zout water, maar ik dacht dat het zo wel kon omdat alles nog de oven in gaat.  Op de kop uitlekken en laat een beetje olie in het ei rondwalsen zodat de cake later gemakkelijker loslaat. (denk ik, was het zelf vergeten)
Roer de suiker en boter met de mixer tot een romig geheel, voeg de (losgeklopte) eieren in delen toe. Spatel vervolgens de bloem en het zout luchtig door het beslag.
Maak met aluminiumfolie de holtes van een muffinblik kleiner zodat de eierschalen stabiel kunnen staan. Doe een deel van het cakebeslag in een spuitzak met klein mondje en spuit de eieren vol. Schud het ei tussendoor zodat de vulling zakt. Stop als het ei bijna vol is, ivm rijzen.
Maak van de rest vh beslag iets anders. (muffins?)
Zet het muffinblik en de andere cakecreatie in de oven voor ongv. 20 min. Je zou na 10 min evt. de temperatuur kunnen terugschakelen naar 160C. Een deel vh deeg zal uit het ei gestroomd zijn. Dit is niet erg, je breekt het af en als het veerkrachtig is is je cake-ei gaar. (misschien dus 5 min. langer). Check of je cakecreatie nog langer moet, niet te droog bakken.
Breek al het overstroomde beslag direct van de hete eieren en veeg het ei schoon met een vochtig doekje (gaat moeilijker als het koud is).
Laat de eieren compleet afkoelen.

ooit hadden we 4 modelletjes, schattig he?
Tips and tricks:
Je kunt zelf kiezen wat je het leukst vindt: een deel vh schil wegpellen of de inhoud geheim houden (surprise ei!).
1 van mijn eierschalen was gebarsten door het cakegeweld. Misschien had ik ze toch iets minder kunnen vullen (nu echt volgepropt).
Beetje olie aan de binnenkant lijkt mij een goed plan, niet uitgeprobeerd.
Je kunt ook de eiwitten/dooiers scheiden en dan de stijfgeklopte eiwitten op het laatst toevoegen voor een luchtiger cake. (eierdooiers er eerder doorheen)
Je zou de buitenkant nog kunnen decoreren met eetbare verf/kleurstof.
Zou een gekleurd cakebeslag leuk staan bij bijv. een wit ei? Lekker kitsch.

Ander cakerecept en duidelijke instructie foto's hier

woensdag 7 maart 2012

Food voor marketeers

Waar ik ook nooit over nagedacht heb: er zijn ook mensen die blogs lezen voor hun werk, vanuit een commercieel oogpunt dus. Omdat ik op de contactpagina een link heb naar mijn privé-email heb ik daar al meerdere malen advertorial's ontvangen. Ik weet niet wat ik daar van moet vinden. Mijn blog heeft absoluut geen commerciële bijbedoelingen, als ik over iets schrijf is dat omdat ik er zelf enthousiast over ben en dit graag met anderen wil delen.
Toch maken die gratis proefpakketjes/wedstrijden/lidmaatschap speciale websites wel nieuwsgierig en ik vind deze commerciële benadering wel goed bedacht (leuk baantje, blogs lezen en benaderen). De toon is meestal erg amicaal, alsof je door een privé-persoon benaderd wordt of alsof jij de enige speciale bent die van dit aanbod kan genieten. (met stroop vliegen vangen dus).
Meestal doe ik er niets mee (behalve de Caesar dressing), maar nu twijfel ik nog een beetje. Alles is toch weer een blog onderwerp.

Recent ontvangen:

- uitproberen Florida Grapefruits, deze zouden zoeter en sappiger zijn dan andere soorten. Nu vind ik zelf grapefruits bijna vies dus kan dit de oplossing zijn.
Proefpakketje aanvragen dus maar en dan testen en bloggen.
- deelnemen aan een bijzondere wedstrijd: 10woordenrecepten verzinnen. Deze wedstrijd is uitgeschreven door apetina (fetakaas). Ze schijnen een platform (?) op te willen zetten met bloggers die dus een recept van 10 woorden verzinnen. Kort maar krachtig. Ik neem aan dat de opsomming van de ingrediënten niet meegeteld wordt anders is het echt niet te doen. Nu ook al bijna niet. Het recept zal echt in bevelvorm staan en ik vind het ook jammer de vorm (10 woorden) voorop staat en niet gewoon een lekker recept. Ook weet ik niet of je perse de blokjes moet gebruiken, het aantal 10 woorderige mogelijkheden gaat dan echt bijna naar nul, denk ik.  Details komen na aanmelding. Ik twijfel nog, ik ben altijd lang van stof.
-een uitnodiging om aanbieder te worden op de website 
 'Ik maak de lekkerste'.
Deze website biedt de gelegenheid je huisgemaakte producten aan de man te brengen. Je plaatst een advertentie (gratis) en evt. afnemers kunnen daar op reageren. Of je kunt juist een zoekopdracht plaatsen. Het is een vrij nieuwe website. In een straal van 25 km kom ik tot nu toe alleen 2 aanbieders in Haarlem tegen, zou er ook geen vraag zijn, ik weet het niet.
Weinig aanbod maakt de spoeling ook dun en dan is de kans groter dat jij gekozen wordt.
Heel spannend en eng. Ik heb er dan ook nog niets meegedaan, maar twijfel nu toch, er valt namelijk niets te verliezen, het is gratis en bij respons kun je altijd nog beslissen of je wilt.


Genoeg om over te twijfelen en te denken dus. Eerst maar eens bedenken wat we vanavond gaan eten. Ik kook groenten nog best vaak zoals mijn moeder thuis. Deze week aten wij bijv. gestoofde prei. Volgens mij doet bijna niemand dat nog, prei wordt alleen door eten gegooid zoals nasi en pasta's. Ik eet echter graag een heel bord vol! En in het seizoen is het nog voordelig ook.
Er bestaat ondertussen ook een gemoderniseerde variant met ham/kaas, goede combo met de uiige preismaak. Ook voor de niet-Groninger dus.

Gestoofde prei ham/kaas (100 woorden recept)

meerdere stelen prei
scheutje azijn
nootmuskaat
zout, peper
1/2 tl oregano
klontje boter
geraspte kaas, belegen
plakjes schouderham, in snippers

Snij de prei 1x doormidden, dan in grove ringen, ook het donkere deel. Was evt. zand uit in ruim water. Kook de prei met aanhangend water (of beetje extra) op best hoog vuur tot het iets zacht is( 10 min?) Voor veel uismaak kort koken, maar sowieso niet te lang want dan wordt het snot. (sorry).
Laat de prei uitlekken in een vergiet. Meng in de pan met de oregano, ham, klontje boter en het scheutje azijn en laat de kaas er in smelten. Verder op smaak maken met nootmuskaat, peper/zout. Er hoeft niet heel veel ham/kaas in want dan verlies je de lekkere preismaak.
Eet smakelijk met aardappels en stukje vlees.

Gronings is dus zonder de ham, kaas en oregano. Ook erg lekker.
Voor de mooi kun je de prei  in stukken van 7 cm ofzo snijden, kort koken en dan omwikkelen met plakjes ham en kaas. Op je bord snijdt halfgare prei alleen erg vervelend. Dit was dus de easy variant.

zaterdag 3 maart 2012

Krokus en andere vakanties.


Met mijn man in China en de kids thuis vanwege de Krokusvakantie had ik geen rust in mijn kont om te bloggen. We eten ook simpel, vanavond groenterestjes-soep (zelfs met restje boerenkool) en tosti's. Mooie manier om alles op te maken. De soep had een Italiaans tintje door de salami en witte bonen, de boerenkool ging door voor Cavolo nero. Gisteren at ik ook al iets mediterraans, spaghetti met geroosterde courgette, mozzarella en pesto. (de kids poffertjes, 't is vakantie).
Ik heb duidelijk de zomer in mijn hoofd, een Italiaanse zomer. We hebben namelijk deze week onze zomervakantie geboekt.
Beetje op tijd, maar we zijn dan ook met z'n 10'en en dan is de spoeling dunner. Zeker als je zoals wij een vrijstaand huis voor 'wènag' wilt!
Mede dankzij mijn zoektalent (reisburoverleden) zijn we weer uitermate goed geslaagd. In Toscane, ten oosten van Florence, een oude eenvoudige casa colonica op een Fattoria (boerendomein) waar nog olijfolie en wijn wordt gemaakt. Ook loopt er een speciaal ras varkens rond die uitmuntende kwaliteit vlees zouden leveren.
Ons kostje is gekocht!
In het centrale deel (2 km bij ons vandaan) is een kleine hotelvilla met zwembad en restaurantje. (kunnen we naar huis rollen) 
Alles onder handbereik, maar wel volop privacy. Ons eigen huis schijnt over een echte pizzaoven te beschikken dus ik moet binnenkort maar eens oefenen met zelf pizzadeeg maken. Zie je ons al zitten op het terras, in het zonnetje met een wijntje en lekkere hapjes? Heerlijk, ik kan niet wachten!