woensdag 7 maart 2012

Food voor marketeers

Waar ik ook nooit over nagedacht heb: er zijn ook mensen die blogs lezen voor hun werk, vanuit een commercieel oogpunt dus. Omdat ik op de contactpagina een link heb naar mijn privé-email heb ik daar al meerdere malen advertorial's ontvangen. Ik weet niet wat ik daar van moet vinden. Mijn blog heeft absoluut geen commerciële bijbedoelingen, als ik over iets schrijf is dat omdat ik er zelf enthousiast over ben en dit graag met anderen wil delen.
Toch maken die gratis proefpakketjes/wedstrijden/lidmaatschap speciale websites wel nieuwsgierig en ik vind deze commerciële benadering wel goed bedacht (leuk baantje, blogs lezen en benaderen). De toon is meestal erg amicaal, alsof je door een privé-persoon benaderd wordt of alsof jij de enige speciale bent die van dit aanbod kan genieten. (met stroop vliegen vangen dus).
Meestal doe ik er niets mee (behalve de Caesar dressing), maar nu twijfel ik nog een beetje. Alles is toch weer een blog onderwerp.

Recent ontvangen:

- uitproberen Florida Grapefruits, deze zouden zoeter en sappiger zijn dan andere soorten. Nu vind ik zelf grapefruits bijna vies dus kan dit de oplossing zijn.
Proefpakketje aanvragen dus maar en dan testen en bloggen.
- deelnemen aan een bijzondere wedstrijd: 10woordenrecepten verzinnen. Deze wedstrijd is uitgeschreven door apetina (fetakaas). Ze schijnen een platform (?) op te willen zetten met bloggers die dus een recept van 10 woorden verzinnen. Kort maar krachtig. Ik neem aan dat de opsomming van de ingrediënten niet meegeteld wordt anders is het echt niet te doen. Nu ook al bijna niet. Het recept zal echt in bevelvorm staan en ik vind het ook jammer de vorm (10 woorden) voorop staat en niet gewoon een lekker recept. Ook weet ik niet of je perse de blokjes moet gebruiken, het aantal 10 woorderige mogelijkheden gaat dan echt bijna naar nul, denk ik.  Details komen na aanmelding. Ik twijfel nog, ik ben altijd lang van stof.
-een uitnodiging om aanbieder te worden op de website 
 'Ik maak de lekkerste'.
Deze website biedt de gelegenheid je huisgemaakte producten aan de man te brengen. Je plaatst een advertentie (gratis) en evt. afnemers kunnen daar op reageren. Of je kunt juist een zoekopdracht plaatsen. Het is een vrij nieuwe website. In een straal van 25 km kom ik tot nu toe alleen 2 aanbieders in Haarlem tegen, zou er ook geen vraag zijn, ik weet het niet.
Weinig aanbod maakt de spoeling ook dun en dan is de kans groter dat jij gekozen wordt.
Heel spannend en eng. Ik heb er dan ook nog niets meegedaan, maar twijfel nu toch, er valt namelijk niets te verliezen, het is gratis en bij respons kun je altijd nog beslissen of je wilt.


Genoeg om over te twijfelen en te denken dus. Eerst maar eens bedenken wat we vanavond gaan eten. Ik kook groenten nog best vaak zoals mijn moeder thuis. Deze week aten wij bijv. gestoofde prei. Volgens mij doet bijna niemand dat nog, prei wordt alleen door eten gegooid zoals nasi en pasta's. Ik eet echter graag een heel bord vol! En in het seizoen is het nog voordelig ook.
Er bestaat ondertussen ook een gemoderniseerde variant met ham/kaas, goede combo met de uiige preismaak. Ook voor de niet-Groninger dus.

Gestoofde prei ham/kaas (100 woorden recept)

meerdere stelen prei
scheutje azijn
nootmuskaat
zout, peper
1/2 tl oregano
klontje boter
geraspte kaas, belegen
plakjes schouderham, in snippers

Snij de prei 1x doormidden, dan in grove ringen, ook het donkere deel. Was evt. zand uit in ruim water. Kook de prei met aanhangend water (of beetje extra) op best hoog vuur tot het iets zacht is( 10 min?) Voor veel uismaak kort koken, maar sowieso niet te lang want dan wordt het snot. (sorry).
Laat de prei uitlekken in een vergiet. Meng in de pan met de oregano, ham, klontje boter en het scheutje azijn en laat de kaas er in smelten. Verder op smaak maken met nootmuskaat, peper/zout. Er hoeft niet heel veel ham/kaas in want dan verlies je de lekkere preismaak.
Eet smakelijk met aardappels en stukje vlees.

Gronings is dus zonder de ham, kaas en oregano. Ook erg lekker.
Voor de mooi kun je de prei  in stukken van 7 cm ofzo snijden, kort koken en dan omwikkelen met plakjes ham en kaas. Op je bord snijdt halfgare prei alleen erg vervelend. Dit was dus de easy variant.

7 opmerkingen:

 1. Hé Gerry, nog eens proberen te reageren. Het ziet er weer lekker uit! Tot snel live, ik verheug me erop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé, ik zie trouwens dat jij wel het blog van Gary van Auralian Masterchef volgt (http://garymehigan.blogspot.com/) en niet die van mij. Dat kan natuurlijk niet!!!!!

   Verwijderen
  2. Ja maar jij staat in mijn favorieten en zover is Gary nog niet gekomen , haha

   Verwijderen
 2. ps, je moet de leeftijd van de kids nog even aanpassen, was k vergeten te zeggen anders blijft M 14 en dat stelt ie vast niet op prijs
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé, 't is gelukt!!!!!! Op je ouwe dag. Ik moet inderdaad de leeftijd aanpassen, had ik laatst ook bedacht maar niet uitgevoerd.

   Verwijderen
 3. Hoi Gerry,
  Is inderdaad soms best lastig hoe je met de advertorials moet omgaan. De twijfel slaat nogal eens toe. Maar uiteindelijk wegen we af of het past bij onze site en of proberen we in te schatten of we achter het product kunnen staan. Eerlijkheid is belangrijk, vinden we het niks..zeggen we het ook!

  Enne, eet smakelijk! Mijn moeder gooide altijd een groentepapje uit een pakje over de prei...brrrr :-)
  Jouw recept is vast veel smakelijker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier vinden ze dat ook heel lekker. 'Gewoon prei'. Ik had laatst mangold/ zilversteel/ zilverbiet in mijn Odin pakket en dat heb ik ook gewoon met een groenten saus gemaakt. Iedereen blij.
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen