tag:blogger.com,1999:blog-55556648628613897032024-03-14T05:22:33.638+01:00GEWOON LEKKER GEWOONGeen haute-cuisine maar gewoon lekker eten dat ook lekker gewoon is.
In dit blog ga ik proberen al mijn indrukken en ervaring met eten te delen met een ieder die dit leest! Alles wat ik schrijf is mijn persoonlijke mening en wijsheid.
Verschrikkelijk slechte vertaling is mogelijk met Google Translate. Als je mobiel leest, klik startpagina aan om in een keuzemenu te komen voor contact, receptenindex etc. Veel leesplezier!Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.comBlogger456125tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-56894251028260551922020-10-01T23:21:00.004+02:002020-10-02T14:32:06.665+02:00Ondertussen...vijgentaartEven slikken, mijn laatste post is van 20 juni... dat is pré zomer!!!! Niet echt geheel bewust, kwam er gewoon niet van.
Waarschijnlijk omdat ik weer last kreeg van een zeurende arm en dacht dat ik misschien wel teveel computerde.... Deze week werd duidelijk dat het daar niet aan heeft gelegen: ik heb wederom een frozen shoulder.
Paar jaar geleden aan de linkerkant, nu mijn Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-52163003465799500752020-06-20T14:57:00.001+02:002020-06-20T16:47:22.555+02:00Tuinjuwelen
Wij zijn altijd heel happy met onze tuin. Niet mega mega groot (dankzij onze verbouwing), maar zeker niets om over te klagen.Ieder jaar is het weer genieten van alles dat groeit en bloeit.
De opzet vd tuin is vrij simpel met aardig grasveld, bloemenborder en 3tal terrasjes.
De hele dag keuze uit zon/schaduw, met zon tot zeker 19.00 uur!
Wel is de (zand)grond erg arm en we hebben Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-88431308313946209032020-05-24T22:15:00.001+02:002020-05-27T20:23:15.674+02:00Verjaardag Corona-stijl
2 weekjes geleden was ik jarig, werd 25/52.
Vanwege corona kon ik dit jaar geen gezellige theefeestje geven, gewone visite ontvangen of een etentje organiseren, 'k was toch wel een beetje sip.
De weersvoorspelling zag er zó goed uit, bijna alle kids zouden thuis zijn (Sacha had studieverplichtingen) en ik kreeg een lumineus idee.
Ik had opeens ontdekt dat ondanks corona het wel mogelijk Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-56821298874712865842020-04-27T22:59:00.005+02:002020-04-28T19:50:09.085+02:00Queen of the House
Dat was 'm dan: Woningsdag 2020!
Buitengewoon bijzonder. Zeker de afgelopen 10 jaar stond ik op deze dag van de vroege uurtjes op de lokale Koningsdagmarkt in een paar uur heel veel taartjes te verkopen.
Ieder jaar een megasucces.
Maarrr: ook megadruk met zeker 3 dagen nonstop bakken, heel ongeorganiseerd vaak tot in de late uurtjes.
Na Koningsdag was ik dan ook compleet gevloerd.
Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-85346291444190268642020-04-25T23:27:00.000+02:002020-04-25T23:49:17.903+02:00Gewoon bijzonder
De Paasdagen liggen natuurlijk al weer geruime tijd achter ons, maar erover bloggen mag natuurlijk altijd nog, vind ik.
In deze coronatijd loopt alles natuurlijk nèt een beetje anders. Ik was heel nieuwsgierig hoe het de broodverkoop bij ons in de winkel zou verlopen: veel mensen gaan normaal buiten de deur ergens lunchen in (grote) familiekring. Zouden ze nu dat niet kon thuis extra Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-41841277367133563242020-03-28T18:16:00.001+01:002020-04-19T10:16:59.549+02:00Soort van applaus
Omdat ik altijd alleen maar de 1e dagen vd week werk heb ik natuurlijk best wel veel vrije tijd. Dit kun je vullen met opruimen, poetsen en ander natuurlijk belangrijk huishoudelijk werk, maar meestal ga ik bij dat soort gedachten snel op de bank zitten.
Iets waar ik wel altijd blij van word is bakken, koekjes, taart etc., the issue daarmee is echter dat ik wel wil bakken, maar niet opeten!
Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-6519396612672874022020-03-20T17:40:00.002+01:002020-03-20T18:29:54.056+01:00Bijzondere tijden
Eigenlijk zat ik al een tijdje te broeden op een blogpost over een recente baksessie, maar nu moet ik natuurlijk eerst wel over het coronavirus schrijven.
Nee, gelukkig heb ik geen corona (wel al langdurig aanwezige keelpijn), maar de hele situatie heeft natuurlijk wel een grote impact op ons aller dagelijks leven.
Sowieso werk ik natuurlijk in een supermarkt (Ekoplaza) en word dus Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-22880811152947059402020-03-01T22:35:00.003+01:002020-03-03T21:04:08.793+01:00Bonne Année en Normandie deel 2
Eigenlijk wordt dit blog gewoon weer een fotoverslag, kan het niet laten, er was zoveel moois te zien in Normandië! (en dit is dus nog een moeizame selectie).
Zo waren we erg enthousiast over Honfleur, pittoresk kleurrijk havenstadje vol karakter en sfeer. Vol restaurantjes, speciaalzaakjes (en toeristen.....)
Stel je voor hoe het in de zomer zal zijn.
Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-18713099778046975022020-02-18T22:08:00.000+01:002020-02-22T23:00:52.222+01:00Bonne Année en Normandie deel 1
De afgelopen jaren zijn wij er na de feestdagen een paar dagen op uit geweest, even de zinnen verzetten na alle 'verplichtingen'....
Dit jaar hebben we zelfs Oud/Nieuw elders gevierd, te weten Normandië!
Frankrijk, daar zijn we altijd voor te porren.
Met z'n 2'en, de kids wilden natuurlijk niet mee, zij willen feestvieren met vrienden. Prima, iedereen blij. (kregen een filmpje van heuse Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-76032235003843077882020-01-04T18:38:00.000+01:002020-01-04T18:38:15.969+01:00Een klinkend 2020!
Traditiegetrouw hielden wij vlak voor Kerst onze buren/vriendenborrel, daar hoorde natuurlijk ook een leuke uitnodiging bij.
Door verdrietige familieomstandigheden vloog de tijd opeens veel sneller voorbij dan bedacht, mijn beoogde uitnodiging werd vd weeromstuit maar een tijdige Kerst/Nieuwjaarsgroet.
Al vele jaren heb ik een megaidee voor een originele uitnodiging, elk jaar begin ik Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-44971870391736608652019-11-22T16:36:00.000+01:002019-11-22T16:36:19.383+01:00Exit BloglovinEven administratieve melding tussendoor:
IK STOP MET
Dit is een online platform waar lezers heel gemakkelijk meerdere blogs kunnen volgen.
Met 2 accounts (geen idee hoe) heb ik 300 volgers, maar de afgelopen jaren zijn mijn nieuwe volgers voornamelijk 'sexy russians'.
Geen idee of dat echte accounts zijn, of mijn blog gebruikt wordt voor illegale doorsluisactiviteiten, maar ik ben het zat.
Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-3509259376928237562019-09-29T19:25:00.002+02:002019-09-30T21:33:26.454+02:00Britain is Great deel 2Nu maar even doorzetten, deel 2 van onze leuke Engelse vakantie er maar direct achteraan. Zet je schrap voor een oneindige stroom foto's...
Omdat mijn husband ooit tijdens een werkreis heel aardig servies uit Stoke-on-Trent had meegenomen togen wij een dagje samen naar het noorden.
Hadden de kids ook een beetje rust.
Natuurlijk vonden wij geen leuk servies (ook in fabrieksoutletsGerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-430638166295725172019-09-28T11:39:00.001+02:002019-09-28T11:39:44.438+02:00Britain is Great! Deel 1
Normaal besproken ben ik héél streng voor mijzelf, bloggen moet in chronologische volgorde. Zeer onhandige zelfopgelegde beperking, de nakomende gebeurtenissen stapelen zich bij tijdgebrek ongenadig op.
Enthousiasme voor de recente activiteiten nemen af en eerdere evenementen verbleken ondertussen ook. Zo neem het aantal blogposts per jaar steeds meer af...
Bij uitzondering breek ik nu Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-54777753036958513862019-08-15T16:59:00.000+02:002019-08-15T19:45:01.414+02:00Back on the road
Tot mijn schrik en schaamte moet ik vaststellen dat mijn laatste blog van al meer dan 2 maanden geleden is.
Life got in the way, zeggen ze dan.
Voornaamste reden was bij mij toch stomgenoeg computerproblemen. Again. Eindelijk een nieuwe kabel gekocht zodat ik draadloos internet per draad heb, deed mijn oude beestje opeens hele andere dingen dan ik intypte. Achter elke G een 4 bijv., Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-55272391091146752832019-06-13T20:52:00.001+02:002019-06-15T16:36:02.960+02:0021 something
Hoewel dit jaar geen officieel kroonjaar is, is het toch altijd leuk om er een feestje vt maken!
Mijn 50e vierde ik met een (bescheiden) high tea, nu voelde ik meer voor een gezellig etentje met een Arabisch sausje.
Geïnspireerd door het 21diner-fenomeen besloot ik tot een 51diner!
Voor wie het niet weet, onder tieners is het op het moment erg in zwang om voor de 21e verjaardag een Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-76119593491286016742019-06-13T20:52:00.000+02:002019-06-13T20:52:41.885+02:00Koningsdag 2019
Eigenlijk is het ieder jaar hetzelfde: ik bak 3 dagen taart, sta op Koningsdag vroeg op en verkoop in een paar uurtjes megaveel stukjes taart.
Klinkt eigenlijk bijna saai, maar toch heb ik er ieder jaar weer heel veel zin in.
Niet perse in het bakken, maar wel in het verkopen: het is zó leuk om te merken dat mensen speciaal voor mijn taart komen en dat ze het eigenlijk allemaal Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-2034630300610830682019-04-29T11:19:00.000+02:002019-04-29T11:19:01.211+02:00Foodblogswap was een eitje!
De maand april loopt al bijna weer ten einde.
Drukke dagen met Pasen, Koningsdag en natuurlijk de foodblogswap.
Heel georganiseerd kon ik 2 dingen heel goed combineren...
Ik had namelijk het ElsaRblog getrokken, naast recepten, reistips en mooie foto's ook vol met creabea paasdingen.
Ik kende dit blog al via WELKE.nl, soort HollandseGerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-73938217790851413002019-04-01T23:16:00.000+02:002019-04-01T23:16:54.402+02:00Cocky kip met lef(fe) voor de Foodblogswap
Zoals altijd weer op het nippertje: de foodblogswap.
Deze keer mocht ik koken van 'Eten met Roos'.
Grote schoenen om te vullen, jeugdige Roos (23) is namelijk een echte getrainde chef, werkzaam als leidinggevende in een lunchzaak waar zij o.a. ook de menukaart bedenkt. Van jongs af aan al gefascineerd door eten/koken, ik zie enige overeenkomst, ook ik vulde al vroeg schriftjes met Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-1518285133992975592019-03-26T22:00:00.001+01:002019-03-28T14:15:54.949+01:00Arnhem, geen brug te ver!
Sommige contacten uit 'the past' blijven in stand, niet hot and happening elke dag, maar gewoon over de jaren regelmatig persoonlijk contact.
Zo ook met vriendin Christina, bevriend sinds groep 3, altijd contact gehouden (soms met grote stiltes) en sinds de kids groter zijn doen we meestal een jaarlijks oepke. Dit jaar Arnhem.
Allebei nog nooit geweest en wel nieuwsgierig naar. Eigenlijk is deGerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-74194950292982499252019-03-01T00:17:00.000+01:002019-03-01T00:53:48.114+01:00Comfortzone foodblogswap
Tijd voor de foodblogswap februari.
Al speurend op het blog van Betty's Kitchen stuitte ik op een ovenschotel met gnocchi, je weet wel die soort aardappeldeeg balletjes. Had ik onlangs prefab gekocht om weer eens uit te proberen voor een avondje easy.
Nu gebruikt in een ovenschotel met een goedgevulde groentetomatensaus, klonk goed.
Sinds kort zijn onze winkelopeningstijden verruimd Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-22876716639007859212019-02-15T23:55:00.001+01:002019-02-15T23:57:56.036+01:00mon cherry(tomaatje(s)
Gisteren was het Valentijnsdag, stelt niets voor, maar toch heb je het idee dat je er iets mee moet.
Husband was op reis, romantisch.
Iets bakken in de vorm van hartjes is natuurlijk altijd een hier welkome optie, maar ik wil niet steeds zoetigheid in huis. (wel goed voor de 'love'handles….)
Opeens kreeg ik een praktische ingeving, tomaatjes zijn rood en laat ik die nu net op de Zwarte MarktGerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-54294938776185943192019-01-29T22:48:00.003+01:002019-01-31T17:10:43.360+01:00Beetje vakantie
Ik wist meteen wat ik zou gaan maken toen ik voor de januari blogswap het blog Saudalicious kreeg toebedeeld.
Likkebaardend zocht ik op dit Portugees geïnspireerde blog naar het recept van de heerlijke pasteis/pastel de nata, de wereldberoemde custardtaartjes, Portugals trots.
Hm, alleen een gezondere versie in de vorm van een dadelgezoet amandel/havermeelcupje met kokosmelk/Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-74289674455993963102019-01-19T22:30:00.000+01:002019-01-20T00:04:14.762+01:00Do ist der Bahnhof !!!
Net na de feestdagen hadden we zin om er een paar daagjes tussenuit te gaan, ik twijfelde tussen Frankrijk en Duitsland. Uiteindelijk kozen we voor ons buurland, Frankrijk zie ik toch liever met een zonnetje en ik had zin in Duitse boerenkost, om preciezer te zijn zuurkool!
Toen wij ooit in Dusseldorf waren heb ik zulke lekkere zuurkool gegeten, ik had de idiote hoop dat Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-71282924997339836952018-12-24T23:44:00.004+01:002018-12-24T23:51:13.347+01:00Fijne Kerst !
Zoals ieder jaar hadden wij weer onze eigen kersttraditie, onze jaarlijkse kerstborrel.
Dit jaar had ik als uitnodiging bedacht om met sterretjes versierde gelukskoekjes te maken. Als je je koekje breek zie je de nieuwjaarswens 'gelukkig 2019'.
Gelukskoekjes zijn natuurlijk heel kwetsbaar daarom had ik ze in doorzichtige kerstballen verpakt, leuk om in de kerstboom te hangen. (Gerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5555664862861389703.post-35127579577544999772018-11-30T18:02:00.000+01:002018-12-02T15:55:31.256+01:00Aan 't 'knoojn' voor de foodblogswap
't Is weer zover, de foodblogswap.
Deze keer kreeg ik het blog van 'Knoeien met Inge' toegewezen.
Inge, een 31 jarige reislustige Limburgse, noemde haar blog zo omdat ze altijd een grote rommel maakt tijdens het koken. Ik vond het wel grappig, want in het Gronings zeg je dat je aan 't 'knoojn' bent als je gewoon maar iets doet (of is het ook Nederlands, soms weet ik het niet meer)
NietGerryhttp://www.blogger.com/profile/03758034171036726915noreply@blogger.com0