maandag 13 juni 2011

Klein is ook fijn.Wij wonen in een leuke straat met fijne buren. We lopen niet elkaars deur plat, maar er zijn genoeg gezamenlijke ontmoetingen/ervaringen. Onze kinderen zitten bijna allemaal op dezelfde school wat al vaak handig is geweest bij ziekte etc. Er zijn wel eens hele schema's opgezet. Onze kids zijn de oudsten dus voor ons is dat niet meer nodig, maar ik breng elke maandag mijn naaste 3 buurkids mee naar school.

Afgelopen week werd mijn buurmeisje Ynger 7. Mijn buuf (de meest attente buurvrouw die er bestaat) is altijd erg creatief/vindingrijk op het gebied van verjaardagstraktaties. Gewone muffins vond ze te groot als traktatie dus had ze mini-muffins gemaakt. Mèt waterballonnetje en snoepjes als versiering. Voor de meester en juffen een mini-taartje met aardbei en chocoladeglazuur. Een eenhapstraktatie. Geweldig.


Eenhapstraktatie met diepvries-naamlabeltje
Omdat ik ook nog een recept ken voor blauwe kaas-walnoot-mini-muffins besloot ik ook maar eens zo'n blik aan te schaffen. (bijna 20 Euro, best duur).
Er waren alleen witte papierencupjes. (50 à 2,50)

Vandaag zat ik echter ivm de underground boerenmarkt nog wat op het net te surfen. Ik realiseerde mij namelijk dat ik nooit genoeg vanille-extract had voor mijn gigantische hoeveelheid blackbean-brownies. Je schijnt het zelf te kunnen maken, maar dan moet het nog maanden rijpen. Daar heb ik geen tijd meer voor, dus misschien moest ik het nu maar bij een webwinkel kopen. 
Er bestaan ZOVEEL leuke webwinkels.
Op één vd websites, Het ZOETE Warenhuis, waar ik idd extract kon kopen zag ik ook hele leuke andere kleuren mini papierencups. Leuk, leuk, leuk. Even de buuf inlichten. Kunnen we samen inkopen doen.

PS. donderdag moet ik nog naar een verjaardag in de buurt van Hilversum (vriendinnetjes sinds ons 8e) en heb dan mooi een excuus om eens bij Kookwinkel Oldenhof langs te gaan want volgens de site verkopen zij ook de vanille extract. Verder moet ik denk ik maar met dichte ogen rondlopen.

4 opmerkingen:

 1. Hoeveel brownies ga je maken? Ik heb geen idee hoeveel je zou moeten maken voor de #undergroundboerenmarkt
  Wel heel leuke cakejes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zelf ook géén idee! Er schijnen minstens 400 mensen te komen. Niet iedereen gaat natuurlijk iets bij mij kopen, maar als de helft een stukje koopt heb ik toch minimaal 10 grote braadsleedes nodig (18 stukken+ proefstukjes). Ik ben me suf aan het rekenen, ik heb alles biologisch, is best wel prijzig en je kunt toch niet al teveel vragen. Ik hoef geen winst, maar ik wil ook geen verlies! Misschien mag ik overblijfsels wel op mijn werk verkopen. Moet ook nog nadenken over kosten verpakkingsmateriaal. En ik moet misschien nog werken zaterdagmiddag. Waar ben ik aan begonnen?
  Ik heb wel een keer proef gebakken in de grote bak want misschien reageert het beslag wel heel anders. Valt mee, de randen zijn gaarder dan middenin. Misschien toch kleiner gebruiken (= meer werk). Kan wel de keuken van een buuf gebruiken, geen familie-stress.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel schattig, zal ik zeker doen cakejes voor mijn kinderen na mijn reis van Pattaya thailand

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal het aan mijn buuf doorgeven! Gr, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen