maandag 9 mei 2011

Happy Birthday to me!

verjaardagskadootjes
Dit jaar had ik kans op een beetje mazzel: mijn verjaardag viel niet samen met Moederdag, dus kans op 2x ontbijt op bed!
Toch is het niet gelukt, we waren uit logeren en dan gaat het toch een beetje anders.
Vanochtend moest iedereen gewoon naar school/werk dus het bleef bij een kopje thee (belangrijkste) en kadootjes op bed.
Ik heb toen en later op de dag leuke/culinaire kadootjes gekregen: taartplateau, taartschep, étagère, kookboek van Jamie Oliver, Amerika (ivm onze USA reis), vingerdunschiller (zonder steel), favoriete theeglazen vd HEMA, enveloppen met inhoud, leuke kaartjes, rode bessen struikje voor in de tuin, en een bezorgde mooie bos bloemen!!!
Ik deed het lekker rustig aan en zou zelf een lekker verjaardagsontbijtje bij elkaar scharrelen, maar om 9.00 uur zat ik al aan de telefoon met een lagereschool-vriendinnetje.
Pas 2 uur later hingen we op. Tijdens mijn sanitaire pitstop ging de telefoon alweer, volgende kletsvriendin.
Daarna ben ik maar eens lekker gaan eten: vers witbrood met schelvislever.
Ik had geen visite afgesproken, onze ouders hadden we net gezien en veel buurvrouwen werken allemaal op maandag.Brueghel vlaai
Wel heb ik mijn favoriete taart gehaald bij de bakker: Brueghel vlaai: vlaaibodem, passievruchtenmousse, rode bessen/frambozen, slagroom en schotsen van hazelnootmerengue. Heerlijk, maar wel veel voor een klein gezelschap. Tussendoor heb ik nog een taart gebakken om morgen te trakteren op mijn werk. Ik twijfel nog of ik 'm geslaagd vind. Misschien nog een alternatief verzinnen.
Vanavond hebben wij lekker toko gegeten en de kids pannenkoeken, echt verjaardagseten in een heerlijk zonnetje.
Op naar het volgende jaar!

2 opmerkingen:

  1. Een dag te laat, maar van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

    Die vingerdunschiller vind ik leuk! Nog nooit gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. Ik heb vanavond de dunschiller voor wortels gebruikt. Werkt prima, maar ik denk dat het het beste werkt bij aardappelen omdat je dan de rondingen kunt volgen. (hoop ik)

    BeantwoordenVerwijderen