vrijdag 9 februari 2018

10 kleine .....tjes



Met 1 kind op kamers en een man op reis blijven er bij ons toch nog altijd 4 potentiele eters over.
Goed, eentje ging naar z'n maandelijkse rugbyteametentje, toen waren er nog 3.
Eigenlijk het getal waarvan ik altijd gezegd heb dat ik daar niet voor ga koken...
Omdat dat dat tegenwoordig wel vaak ongezonde avonden zou geven zuchtte ik diep en begon voor mijn doen zelfs redelijk vroeg met koken, vega kikkerwtenchili met couscous, comfortfood en groentela-opruimer.
Het eten was zo goed als klaar toen er een appje binnen kwam: of er bij een vriendinnetje gegeten kon worden? Tuurlijk, toen waren we nog met 2!
Dat was de grens, tijd voor een afhaalmaaltijd. (heb altijd een smoes nodig)
Avondmaaltijd in de koelkast, Thaise toko here we come!
 


Dit scenario heeft ook zo z'n voordelen, de volgende dag had ik een lekker gemakkelijke kookdag, nu opeens voor 6!
De couscous veranderde in een salade (met feta en verse kruiden) en de curry werd met wat trucage een heerlijke soep.
No waste, groot feest!


vega kikkerewtenchili

1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 aubergine, in blokjes
1 winterwortel, in blokjes
(rode paprika?)
(5-8 gedroogde abrikozen? stukjes)
1 groot blik kikkererwten
1/2 bouillonblokje
scheut water
1/2-1 blikje tomatenblokjes
(1/2 blikje tomatenpuree)
1/2 tl komijnpoeder
snufje kaneel
snufje chilipoeder
steeltjes v verse koriander, gesneden
zout/peper
blaadjes verse koriander

Bak de aubergine rondom lekker bruin, voeg evt. extra olie toe. Fruit de ui en knoflook mee tot zacht en lichtbruin.
Voeg de overige ingrediënten toe en sudder tot de wortel en aubergine (paprika?) gaar zijn, 15 min., evt extra water toevoegen. Naar smaak serveren met korianderblaadjes en bijv. couscous.


soep

extra bouillon (groente/vlees) met bijhorend water
extra blikje tomatenblokjes
zeker het blikje tomatenpuree indien niet in de chili gebruikt
laurierblaadjes
extra komijnpoeder
evt 1 tl ras el hanout kruiden

Voeg de extra ingrediënten aan de chili toe en verwarm het geheel tot heet. Pureer tot een gladde, iets dikke voedzame soep. (wel eerst de laurier eruit halen!)
Lekker met maiskorrels, tacochipies en kaas of broodje.


Het recept is een beetje uit m'n hoofd, ik doe altijd maar iets in de pan.
Steekt ook niet zo nauw, gewoon tot je het lekker vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten