In de winkel komen veel campinggasten, altijd sneu te zien hoe ze verregend zijn.
schuurtje 'oude look' |
Wij hebben een leuk schuurtje achter in de tuin met een heel oud verweerd kozijntje, wij noemden het ons Provençaals raampje. De laatste tijd werd het echter te erg, al het glas was verzakt en 1 raampje was er zelfs uitgevallen.
Mijn handige vader heeft kortgeleden dus voor ons een heel mooi nieuw kozijn getimmerd,
zag er super-professioneel uit.
't Moest alleen nog afgeverfd worden.
Nou kan ik dat heel goed, afgelopen 5 jaar hebben we in huis en buitenom alles kaalgestript en opnieuw geverfd. Veel meters gemaakt dus, veel kwasten verloren door slordige bewaartechnieken.
Afgelopen donderdag was het 's ochtends regenachtig, maar voor 's middags was droog weer voorspeld. Toen al om 11 uur het zonnetje scheen besloot ik er met tegenzin voor te gaan, gesteund door Buienradar.
Je raad het al, ik was nèt klaar (na 2 uur afplakken/verven) en toen begon het te spetteren. Nog geen echt drama, maar even later was het gewoon een hoosbui. Zonde van mijn noeste arbeid. Toen de regen ophield heb ik nog geprobeerd de druppels met een föhn weg te blazen, maar dat mislukte.
De volgende dag was de verf droog, met regendruppel structuur!
Binnenkort dus maar weer opschuren en opnieuw verven, 't moet perfect glad zijn.
Misschien helpt het als we de regen negeren, gewoon doen of het hoogzomer is?
Deze Griekse aardappelsalade zou zeker een goed idee zijn.
Lekker fris door de groene kruiden en de yoghurt. Verkoelend voor al de warme zomeravonden die ons nog te wachten staan.
tzatziki-aardappelsalade
1,5-2 kg vaste aardappelen, krieltjes?
1 3/4 koffiemokken Griekse yoghurt
1/4 mok zure room
2 el citroensap
1 el witte wijnazijn
1 komkommer, ongeschild maar wel zonder zaad
1 el verse dille, fijn gesneden
paar blaadjes munt
paar plukjes peterselie, fijngesnipperd
1 uitgeperste knoflookteen
1 tl zout
vers gemalen zwarte peper
Kook de aardappelen, evt in de schil. Kook tot net gaar. Snij ze in grove stukken en laat ze uitgespreid op een bakplaat afkoelen.
Rasp de komkommer op een grove keukenrasp. Laat het vocht uitlekken in een vergiet, duw af en toe een beetje.
Roer een saus van de overige ingrediënten (behalve de munt) en mix met de uitgeknepen komkommer en de afgekoelde aardappelen. Voeg op het laatst de munt toe. Lekker bij de BBQ, vooral met lamsvlees.
Bron: Smitten Kitchen
Op naar de zomer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten