zondag 1 maart 2020

Bonne Année en Normandie deel 2


 
Eigenlijk wordt dit blog gewoon weer een fotoverslag, kan het niet laten, er was zoveel moois te zien in Normandië! (en dit is dus nog een moeizame selectie).
Zo waren we erg enthousiast over Honfleur, pittoresk kleurrijk havenstadje vol karakter en sfeer. Vol restaurantjes, speciaalzaakjes (en toeristen.....)
Stel je voor hoe het in de zomer zal zijn.  

 



vol kleurrijke vakwerkhuizen

struikelden we opeens over het geboortehuis van Satie, 1 van mijn favoriete componisten
We reden ook nog even door Deauville, megadecadente plaats met huizen als kastelen. Vol dure Franse designermodewinkels, juweliers en Rolls Royce/Jaguars.
Ons ziet ons of aapjes kijken, niet ons koekie.
 
 
Beuvron-en-Auge daarentegen wèl, klein postkaartdorpje met openluchtmuseum gevoel, bestaand uit voornamelijk galeries, lokale produktenwinkeltjes en restaurants. Wij waren er niet zo handig op een zondag, alles dicht (zomers anders?)
 
artistieke etalagefoto, dat behang had ik graag willen hebben!
 
Bayeux was ook charmant 
 
even wennen aan de openingstijden
Boodschappen doen bleef natuurlijk nog steeds een heugelijke bezigheid, verbaas mij doorlopend over het zeer uiteenlopende aanbod.
 
speciaal voor de kerst

mocht je champagne willen bottelen (of cider)


Ondertussen was het bijna Oud/Nieuw. Fransen vieren dit òf in besloten restaurants met vast feestmenu òf met megapakketten fruit de mers om samen te nuttigen in familie/vriendenkring. Allebei zeker niet gratisssss



franse oliebollen, croustillons Hollandais
In meerdere plaatsen was het kermis, natuurlijk ook met snoep/snaaitenten.
Wij verbaasden ons over de aanwezigheid van oliebollen, schijnt traditie uit Lille te zijn.
Dit inspireerde ons wel om voor het eerst ever zelf oliebollen te willen bakken...
Project oliebol ging van start: verse gist, bier, speciale pan, poedersuiker, alles voor de bakker.
Behalve: weegschaal en thermometer, hmm, bleken toch wel cruciale items...

ze zagen er best OK uit, maar waren niet te (vr)eten!

voor het nieuwe jaar sterretjes en champagne 

We bleven graag tourtochtjes door de omgeving maken, mooie mystieke verlaten sfeer.




 
We ontmoetten wat nieuwsgierige lokale bewoners

 


Dom genoeg was ik mijn winterjas vergeten mee te nemen, druk met alles thuis verzorgd achterlatend, vergeet je jezelf. Klassiek!
Heel aardig kon ik van de verhuurster van ons huisje voor de hele week een prima jas lenen (mocht zelfs houden als ik wilde)
Als dank bakte ik zonder recept of weegschaal een geïmproviseerd goudreinet-noten-vijgen-calvadostaartje, France meets Holland.

nooit gehoord hoe het smaakte, was zo benieuwd, rook wel lekker
 
voor het geval je 24/7 zin hebt in pizza, zó aan de kant van een plattelands weg,
8 smaken, E 10.00, klaar in 3 minuten! Niet geproefd.
Aan het eind van onze minivakantie was het bijna Driekoningen, nog steeds een traditie in Frankrijk met een Galette du Roi, bladerdeeg met amandel of appelvulling en gesuikerd boontje. De heugelijke vinder is koning voor 1 dag en mag bepalen wat er gebeurt.          Leuk souvenir.
 
Hoewel al even geleden kijken wij met veel plezier terug op ons snoepreisje, voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten