maandag 4 februari 2013

Een ♥verwarmend soepje...!


Hoewel ik nog zit te broeden op meer Valentijnsdag-knutsels eerst maar eens een hartsterkend soepje. Op een lege maag kun je niet denken en de liefde van de man gaat volgens geruchten ook door de maag. Kunnen we die maar beter een beetje verwennen dus. (de maag hè!)
Met de regenkou buiten had ik echt zin in een tig soepje (sorry, beetje melig), iets met pit en een beetje zon.
Ik bleef wat op 2 gedachten hinken, werd het Spaans of meer oostblok, een mix van allebei dus.
Er had meer chorizo in gekund, maar dat vindt niet iedereen hier lekker.
Spek is ook een idee.
Ik heb echt een beetje de restjes opgemaakt, vandaar de gekookte aardappelen en ipv courgette zou je er ook heel goed sperzieboontjes in kunnen doen of meer paprika.
Een echte oostblok-touch zou het toevoegen van wat zuurkool zijn, maar dan moet er misschien ook iets suiker bij of meer kummel (zoetig).

Alles kan, alles mag, kook met jedan zit je altijd goed!



Witte bonen-chorizosoep (1,5 liter)

125-250 gr chorizoworst (blokjes)
1/2-1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd/geperst
1 potje witte bonen (uitlekgewicht 255 gr)
1/2-1 rode paprika
1/4 spitskool, fijngesnipperd
1/2 courgette
1/2 rode peper, zonder zaad
250 ml sugo
1 liter water
1,5 bouillonblokje
2 laurierblaadjes
1 tl tijm
1/2 tl kummel
1 tl gerookte paprikapoeder

2 el bloem
scheut olijfolie
goede hand peterselie, gesneden
evt. 4 gekookte aardappelen


Bak de blokjes chorizo uit in wat olijfolie. Neem ze uit de pan en bewaar. Bak de ui, paprika en knoflook in het achtergebleven bakvet (evt. extra olie erbij).
Voeg de ingrediënten tot toe en laat de soep lekker een tijdje (15 min?)pruttelen, als je de kool echt stevig wilt houden kun je het op het laatst toevoegen.
Als je de soep een beetje te waterig vindt kun je deze binden met een papje van de bloem en wat olijfolie (yoghurtdikte), eigenlijk een soort beurre manié.
5 min. mee laten koken.
Je kunt ook een deel vd soep pureren.
Voeg de blokjes chorizo, gekookte aardappel en peterselie toe en warm nog even door. Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen