maandag 28 mei 2012

Zomerkoning in de LenteAf en toe doe ik mee aan de Foodblogevent , met deze maand natuurlijk de aardbei in de hoofdrol. Ik had mij echt voorgenomen om mijn best te doen voor iets bijzonders, maar de tijd is omgevlogen. Als ik de lange lijst van inzendingen bekijk en de recepten doorlees, mis ik gelukkig toch nog echt MIJN favoriete aardbeientoepassing, gewoon simpel: beschuit met aardbeien!
Je weet wel, alleen voor beschuit kom ik er uit!!!!
Mijn favoriet voor verjaardagsontbijten (gelukkig ben ik in Mei jarig), voor Moederdag (toevallig ook in Mei), maar het is natuurlijk altijd lekker.
Het is natuurlijk wel echt een Zomerkoning, in de winter smaken ze meestal toch minder lekker. Gelukkig maar, zo blijft het iets speciaals.
Naast de beschuit gebruik ik de aardbei natuurlijk ook graag in taarten, jam, salades en toetjes. Ik heb dit weekend ook nog een trifle gemaakt, maar die was niet echt fotogeniek (wel lekker), moet dus nog maar eens in de herhaling.


Beschuit met aardbeien

1 Bolletje beschuit
2 à 3 aardbeien, schoongemaakt, ontkroond
beetje boter
beetje suiker

Smeer de boter op je beschuitje. Snij de aardbeien in plakjes en verdeel deze over je beschuit. Strooi er naar smaak suiker over.

Aardbeien en basilicum schijnt een geweldige combo te zijn. Ik heb wel eens iets gelezen over basilicumsuiker (basilicumblaadjes vijzelen met suiker), deze lichtgroene suiker kan dus ook een leuke moderne twist zijn. Ik ben ouderwets.

2 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je inzending Gerry! Wie lust dat nou niet een "gewoon" beschuitje met aardbeien? De aardbeien spetteren van je foto's af en zien er heerlijk uit.
  groeten, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lekker hè? Gelukkig zijn ze er nog even! Gr, Gerry

   Verwijderen