vrijdag 29 juni 2018

Zomerzon



 

Al dagen is het heerlijk zomerweer, eigenlijk bijna te heet (in de zon) en dat hoor je mij niet snel zeggen!
Toevallig moest ik wel extra werken, dat is dan altijd een beetje balen, werk is leuk, vrij nog leuker.
Qua eten vind ik zulke warme tijden toch altijd wel wat vervelend, na een tijdje heb je de basis van pastasalades, BBQ, soep met broodje etc. wel een beetje gehad. Aan de ene kant lonkt al het mediterrane zomereten, aan de andere kant wil je ook niet uren in de keuken staan. Dilemma's...
Zo kwam de Foodblogswap leuk van pas. Ben trouwens nog nooit zo vroeg geweest met het maken en fotograferen van mijn keuze, er over bloggen is een 2e...
 
 
Toen het laatst ook een tijdje lekker weer was, zocht ik op het mij toegewezen LekkerHappen.com naar een leuk zomers bijgerecht.
Hm, dat was nog niet zo simpel, naast 600 something recepten is een groot deel van Daisy's blog is gevuld met recensies van Van der Valk-restaurants /hotels en de meestaansprekende bijgerechten kwamen van eerdere foodblogswapacties. Als ik die ga maken voelt het meer alsof ik met een ander blog swap.
Uiteindelijk bleef mijn oog hangen bij de salade met brie, appel en spekjes, beetje uit mijn comfortzone want ik stop zelf niet zo snel fruit in een maaltijdsalade. Niet ingewikkeld en snel klaar.
Omdat wij die avond weer eens BBQ aten (veel vlees) besloot ik de spekjes te vervangen voor de iets minder aanwezige gerookte kip en de appel werd een nectarine. Voor een extra zomerse look heb ik de nectarine kort gegrild in de grillpan.
Daisy gebruikte een kant/klaar honing-mosterdsaus als dressing, ik moest natuurlijk zelf iets in elkaar flansen. Dit lukte wonderwel, de salade viel zeer goed in de smaak, maar ik had niet nauwkeurig opgeschreven welke verhoudingen ik allemaal in de dressing gestopt had.
In de herhaling dus, geen straf met dit mooie weer!
 
 
Salade met brie, gegrilde nectarine en honing/mosterddressing
 
1/2e krop ijsbergsla, in reepjes
2 smakelijk rijpe nectarines/perziken
poedersuiker
hand walnoten
1 punt brie
1/2e-1 gerookte kipfilet
 
1 tl honing
2 tl Franse Dijon mosterd
1 el citroen
3 el zonnebloemolie (of milde olijfolie)
1 tl warm water
peper/zout
snufje gedroogde tijm
 
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij 4? mooie partjes per helft.
Bestrooi licht met beetje poedersuiker.
Verhit de grillpan en leg de partjes schuin op de strepen. Grill de nectarine rustig per kant tot er mooie streepjes op staan. Laat afkoelen.
Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar tot een gladde saus. Meer olie geeft een dikkere saus, meer honing een zachtere smaak. Voor veel dressing alles verdubbelen.
Snij de kipfilet in halve plakjes, de brie in plakken die je weer in 3'en verdeeld tot platte repen.
Schik de brie en nectarine op de ijsbergsla, bestrooi met de walnoten en besprenkel elegant met de mosterd/honingdressing.
Eet smakelijk!
 
Meer vulling kan het tot een maaltijdsalade maken. Ipv brie zou emmentaler/gruyere ook een idee kunnen zijn. Of blauwe kaas!
Genoeg mooie dagen om te experimenteren....
 
 
 

4 opmerkingen:

  1. Fijn dat je voor deze salade gekozen hebt. Het ziet er lekker uit. Jammer dat het zo moeilijk kiezen was en dat de FBS's het meeste aanspraken. Met 600 verschillende recepten op de teller vind ik het zelf toch al een hele verzameling! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hé Daisy, bedankt voor je bezoekje. Ik zie idd staan dat je meer dan 600 recepten bij je categorien hebt staan (sommige zullen wel overlappen), waaronder 96 pasta. Omdat ik niet alle 96 wilde lezen zocht ik met je 'alle recepten op een rijtje' en als ik daar het kopje pasta aanklik is het leeg! Ook je andere kopjes toonden veel minder recepten, maar dat was wel waar ik uit koos! Misschien even nakijken? Tot een volgende Foofblogactie! Gr, Gerry

      Verwijderen
  2. Hey! Goede opmerking. Waarschijnlijk heb je gemist dat het 'balkje' pasta rechts uitklapt in 3 categorieën als je erop gaat staan: vega, vlees en vis.
    Ik heb het nagekeken. Bij mij werkt het goed via de gsm en pc, net nog eens gecheckt. Maar indd als je alleen het woord pasta echt aanklikt dan kom je bij een blanco pagina. Misschien kan ik daar de onderverdeling nog eens extra typen. Mijn vakantie is zonet begonnen. Ik weet wat te doen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo leren we weer wat elke dag, heb vandaag uren geprobeerd het blogswap-loge op de foto te krijgen. Toch echt al vaker gedaan, maar had nu weer geen clou... Gr, Gerry

      Verwijderen