woensdag 8 juni 2016

Inhaalrace


 
Hèhè, daar ben ik weer. Onbedoeld weer eens een hele lange blogpauze.
Van diverse kanten werd al geinformeerd of alles in orde was.
Zeker, 't kwam er gewoon niet van.
Oa. door een oude kwaal: ik blog graag in chronologische volgorde.
Gevoelsmatig ben ik anders de boel aan het oplichten ofzo.
Dus eerst moest mijn verjaardag in de lucht, dan ons molenbezoek, dan.... etc.
Probleem was dat de foto's van deze activiteiten/evenementen in het bezit van derden waren en ondanks meerdere reminders bleven ze daar ook lange tijd.
En zonder foto's geen blog! Nu in mijn bezit, dus schot in de zaak.

De zoektocht naar leuke vakantieonderkomens is godzijdank achter de rug.
Niet helemaal wat ik vt voren voor ogen had, maar veelbelovend met ook lovende commentaren.
Als zunige Hollander bijt het nog wel dat ik te laat ben voor optimale keuze, maar te vroeg voor lastminutes.
Nou ja, tenslotte moet je de vakantie zelf leuk maken. Later een uitgebreidere uitwijding.
De operatickets zijn geregeld, net als een appartement in Verona.
Italy here we come! (Mijn husband zit er nu zelfs voor zijn werk, jaloers)

Versneld enkele highlights van de afgelopen tijd:

 
 

Mijn verjaardag dus.
Een hele rustige dit jaar, geen borrel, geen high tea. Naar mijn idee was maandag de werkdag voor al mijn buuf's en vriendinnen. Achteraf bleek dat best onzin.
Mijn ouders stonden wel op de rol voor een koffievisite, maar meldden zich wegens ziekte af. Kwam eigenlijk best goed uit, want ik was ook nog steeds niet helemaal kiplekker (zie koningsdag). Best gek, ruim 2 weken gammel, steeds op en af.
Na een gezellig ontbijtje met leuke kado's heb ik de hele dag heerlijk genietst (had vrij genomen van mijn werk). Gewoon languit in het zonnetje, niks geen birthday girl.
Vanwege mijn ouders hadden we een dineetje aan het stand geplant en dat lieten we lekker doorgaan.
Heerlijk met de voetjes in het zand snacken en snaaien terwijl de zon langzaam zakte. Wat wonen we toch fijn!

molen 'De oude Knegt' Akersloot
Het weekend na mijn verjaardag was het Nationaal Molenweekend.
Bij ons in de buurt zijn best aardig was molens (ooit oa. vanwege de mosterd) en bij 1 kun je zaterdags ook diverse melen kopen.
Extra leuk was dit jaar de taartenwedstrijd, met 500 gram meel vd molen kon je meedingen met any taart. Jammer genoeg had ik geen tijd gehad om het meel af te halen.

Gelukkig hadden anderen dat beter geregeld. Ruim 20 inzendingen.
We hebben van 6 taarten een stukje gekocht (ter ondersteuning vd molen) om mee naar huis te nemen. Terplekke proefden we er kleine stukjes van zodat we konden stemmen. Best moeilijk, ze waren allemaal lekker!
Onder het genot van een kopje thee maakten we een praatje met 1 vd molenaars (toevallig bekende uit de winkel) en namen nog een kort kijkje in de malende molen.
In lokale kranten lazen we later de uitslag: 1 van onze keuzes, de 'Lucious Lemoncake'.
Gemaakt door een nieuw verhuisde Engelse inwoonster. Dàt is een mooie binnenkomer.
Wedstrijdverslag en recept: hier

Ilja naar het examen, Marnix neemt vanzelfsprekend een omweg
Misschien wel het belangrijkste event vd afgelopen tijd: de eindexamens van 2016.
Dit jaar met Marnix èn Ilja. Weer spannend.
Volgende week is de uitslag, hopelijk kunnen we nu de vlag uitsteken.

Buiten dit alles hield ik mij bezig met beperkt klussen, beetje tuinieren, extra werken, culinaire zaken en ook best redelijk veel bakactiviteiten.
Voor onszelf, maar ook in opdracht. Op het moment is er best wel veel aanloop.
1x een opdracht voor glutenvrij/lactose èn suikervrije taarten.
Pfff, dat was wel even slikken, maar gelukkig was de klant erg tevreden.
Een andere verjaardagsopdracht was iets meer rechttoe/rechtaan (scheelt een hoop proefbakken), toch blijft het altijd spannend en ook wel stressvol, zeker op doordeweekse werkdagen.
Vandaag kreeg ik zelfs 2 opdrachten op 1 dag! Eentje op korte termijn en 1 voor juli.
Wordt weer vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. wat een heerlijk blog heb je, echt een hollands blog , met mooie foto's en goed eten, daar houd ik van
    vorige maand heb ik je oranjetaart gemaakt, die viel hier in de smaak,
    ik ga je zeker volgen
    met warme groet, Manon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een lief compliment, 'k bloos er van.
      Gelukkig viel de taart ook in de smaak, altijd spannend of ik het wel goed opgeschreven heb. Het moeilijkst is bijna wel de oventemperatuur, mijn oven lijkt wel 20C te heet en ik ben dan altijd kwijt of ik dat wel vertaald heb in het recept.....
      Kijk dus altijd even 10 min. voor de opgegeven baktijd of het nog een beetje OK is! Gr, Gerry

      Verwijderen