donderdag 1 december 2011

Lastminute Sinterklaas(stress) en kadotips

Ra ra, wat wordt dit?  (ex-gordijn beschilderd)

We zitten er weer midden in: de Sinterklaas voorbereidingen. Ik slaap al een paar nachten slecht. Echt waar, word vroeg wakker en ga dan liggen woelen/piekeren. De jongste 2 zijn druk met hun schoolsurprise/kado en gedicht. Dat gaat voorspoedig, er zijn leuke dingen in de maak. Ik help mijn jongste een beetje mee want diep in mijn hart hou ik best veel van knutselen, maar dan moet het wel geperfectioneerd worden. Ook al is het een surprise die waarschijnlijk binnen 5 sec. verscheurd wordt om het kadootje te vinden.
Nee, daar lig ik niet van wakker.
Het is ons andere Sintfeest, met een deel van mijn schoonfamilie. Zij vieren het al meerdere jaren samen en wij mogen dit jaar voor nieuw bloed zorgen. Mijn actieve schoonzusje had de loting perfect verzorgd via lootjestrekken.nl
Ons gezin was opgesplitst in teams van 2 zodat je samen kon overleggen/helpen, maakt het iets gemakkelijker. Allemaal prima.
Dan komen de problemen. Mijn schoonzus heeft een heel creatief gezin (beide kunstenaars en kids op kunst-Montessori) en legt daarmee de lat voor surprises onbedoeld vrij hoog. (zijn gewoon super creatief) 
Ik had inspiratie genoeg en maak eigenlijk veel te veel (kan hier niet uitweiden want de familie leest soms mee...), maar het is de rest van mijn gezin die verzaakt.
Mijn man is al niet vd Sint en het knutselen en schoof het steeds voor zich uit, nu komt hij tijd te kort door zakelijke afspraken en moet zelfs nog 2 dagen op reis! De kinderen komen nu (3 dagen vt voren) langzaam op gang. Er wordt een beetje geknutseld, sommigen hebben nog geen kado's gekocht en iedereen moet nog beginnen met dichten. Dat kan dus nooit veel soeps worden. Ik weet dat het gaat om de gezelligheid, maar ik zou het toch plaatsvervangend gênant vinden als we zo meteen niets hebben.
Er is nog 1 lichtpuntje in de duisternis: mijn schoonzus en vriend openen eind volgende week hun winkel. Hopelijk hebben ze daardoor niet veel tijd gehad voor super-surprises! (gemeen hè?)

Ik kwam nog zulke leuke kadomogelijkheden tegen:
- broodstempels bij Xenos (0,50) (werkt alleen bij wit brood)
- heerlijke braadslede, rvs, gebruik ik al jaren voor bakken/braden van vlees/aardappelen/plaatkoek etc. etc.  Xenos (6,99)
-6 maands abonnement op diverse tijdschriften , waaronder ELLE eten voor 9,95!!!!!!! (via www.kruidvat.nl/tijdschriften) Ook leuk voor je zelf!!!!!!
- Jamie Oliver goes America bij Albert Heijn (?!). 10.00 EURO. Ik heb het boek zelf vanwege onze vakantie. Vind het niet zijn beste boek, maar toch leuk om te hebben.

En nog heel veel ander leuks, ik krijg opeens toch wel een beetje zin in de Sint. Nog een paar nachtjes slapen (en wakker liggen).

PS. natuurlijk wil ik ook nog iets toepasselijks bakken voor het feest. Alsof ik niet genoeg te doen heb. En nog meedoen aan anti-pakjesweek met een zelfgemaakt gerecht waar voor je ècht geen zakjes/pakjes nodig hebt.
Over de lat hoog leggen gesproken.....

1 opmerking:

  1. Van surprises heb ik gelukkig geen last meer, maar ik merk wel dat er heel veel moet in 1 maand, nou ja 3 weken( en ik doe het toch echt zelf). Na de Kerst ga ik een winterslaap houden. Dan kan ik op 2 januari weer fris en fruitig aan het werk.

    BeantwoordenVerwijderen