zondag 29 september 2019

Britain is Great deel 2

Nu maar even doorzetten, deel 2 van onze leuke Engelse vakantie er maar direct achteraan. Zet je schrap voor een oneindige stroom foto's...

 
Omdat mijn husband ooit tijdens een werkreis heel aardig servies uit Stoke-on-Trent had meegenomen togen wij een dagje samen naar het noorden.
Hadden de kids ook een beetje rust.
Natuurlijk vonden wij geen leuk servies (ook in fabrieksoutlets nog schreeuwend duur), het goot vd regen, Stoke-on-Trent zag er erg onaantrekkelijk uit. Niet zo'n succesvol oepke.TOT we in een omliggend plaatsje Newcastle-under-Lyme een geweldige tearoom bezochten met de mooie naam Bygones (te vertalen als ooit/vroeger), helemaal in stijl gedecoreerd met voorwerpen uit jaren 30-60.
Oude theeblikken, waspoederdozen, gasfornuizen, strijkijzers, van alles.
En bovenal: erg lekker eten.
Mijn husband had een ouderwetse gulgevulde garnalensalade, ik een heerlijke prei-stilton-quiche met smakelijke salade.
Als toetje deelden we een stuk taart, hm, beetje mierzoet, zal wel Engels zijn.
Op de terugweg kochten wij bij een lokale slager lekkere varkenskarbonaadjes.
In onze mooie keuken een lekkere mosterdgravy, engelse peas en gebakken aardappeltjes gemaakt.
Eton mess als toetje.
Jammie, jammie.Omdat het goed toeven was op ons terras met wijds uitzicht genoten wij daar van een full english breakfast, gebakken champignons, bacon, witte bonen in tomatensaus, toast en spiegelei. Daar kun je mij elke dag voor wakker maken.
de mall genaamd The Bull

1 vd vele sluizen rond Birmingham, ook leuk, reizen per narrowboat
We gingen nog een dagje met z'n allen naar Birmingham, 2 per trein, terplekke weer hergroeperen.
Goed, niet een plaats waar je vaak naar terug zult willen, grote shoppingmall hartje centrum met alle bekende merken, maar alles vrij vlak/flauw.
Omliggende wijken lieten nog wel met mooie oude fabrieksgebouwen de historie als 19e eeuwse industriestad zien, veel interessanter..

Met lege handen vertrokken wij richting huis, waarbij wij onderweg van een echte Engelse maaltijd genoten, Indiaas!

Ludlow
Onze laatste dag snoven wij nog een beetje cultuur in het geweldige plaatsje Ludlow. Mèt leuk marktje, kleine speciaal winkeltjes, mooie huizen en natuurlijk de kasteelruïne.


streekkaas (en mensen die steeds in mijn spiegelraam bleven staan)

Zo was alweer ons laatste avondmaal aangebroken, met heerlijk zomerweer bakten wij een lokaal koetje op de buitenBBQ, het was goed.

wel voor 6 personen hè?

Natuurlijk misten wij de beoogde retourboot (aankoop dahlia's, bakplaat en andere Engelse zaken). Gelukkig mochten we op een latere inschepen, wel te laat voor supermarkten in Calais (wijn).
Ter compensatie hebben we ondertussen maar een weekendje Lille geboekt...
France is ook great!

3 opmerkingen:

 1. Wat een plaatje dat Ludlow! Gaat gelijk op mijn lijstje. Ik ga vanavond even kijken voor een datum voor onze Vietnam date. Ben het niet vergeten, maar het was wat druk hier met afspraken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig. Voel je niet al te verplicht, ben ook meerdere buren tegen gekomen die er recent geweest zijn. Echte hotspot..
   deze week paar dagen naar Lille, bekend terrein voor jou, sluiten af met bezoekje (!) aan AUCHAN!!!

   Verwijderen
  2. Vietnam is populair ja! Zie nu ook dat ik nog steeds niet naar een datum gekeken heb. Ga het gelijk doen! En Lille en de Auchan was vast erg fijn! Wij gaan half december weer. Heb je nog leuke dingen gescoord bij de Auchan?

   Verwijderen