Beetje opstart problemen, blijf na de griep een beetje hangen in het niksen.
Toch wordt er natuurlijk wel elke dag gekookt en gegeten, dus genoeg potentieel blogmateriaal.
Vorige week was de 1e Nationale Week Zonder Vlees, breed gedragen door social media en bekende Nederlanders, naar verluidt een doorslaand succes.
Wij deden ook een poging, begonnen sterk maar zakten richting weekend weer af. (oa door een kook/dinerdate waar ik een 'workshop' roti kip zou geven).
Toch kijk ik tevreden terug op de geslaagde pogingen, nieuwe recepten bedacht en succesvol toegepast. We worden denk ik geen vegetariers, maar vaker een dagje zonder vlees moet er toch wel inzitten.
Naast dierenleed bespaar je mega hoeveelheden water, zie NRC
Ivm met werktijden begonnen we simpel, pitabroodje falafel met coleslaw.
Je kunt gewone pitabroodjes gebruiken, maar de DEEN verkoopt uit de koeling ook een wat fluffier type, gemakkelijk te toasten in een broodrooster.
Kant-klare falafelburger van de winkel, meerdere merken mogelijk
gekookte rode bieten, in wat dikkere plakken
balsamicoazijn/augurkensap
rauwe ui, in ringen
4 el mayonaise
4-6 el dikke yoghurt/kwark
minimaal 2 tl vloeibare tahin
goede teen knoflook, geperst
snuf komijnpoeder
zout/peper
water/olijfolie
evt. citroensap
rucola
Marineer de plakken biet in de gekozen zure vloeistof, 15 min-1 uur.
Maak een lobbige saus door de ingrediƫnten door elkaar te roeren, evt. verdunnen met wat water/ verdikken met een beetje olijfolie.
Bak de falafelburger volgens de voorschriften, rooster de pitabroodjes.
Het stapelen kan beginnen.
Snij het pitabroodje doormidden, beleg met de falafelburger, dan de biet, de uienringen, ruim saus en tot slot wat rucola.
Goed aanduwen en dan happen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten