vrijdag 3 juni 2011

Wat een Hemelse dag.

Vandaag eigenlijk niet veel gedaan. Eerst lekker uitgeslapen (11.30!) en daarna gewoon de hele dag een beetje aangerommeld en in de zon gezeten. Het was bijna te heet, ik ben ook best wel bijna verbrand. We hadden natuurlijk gewoon naar het strand kunnen gaan (net als 1 dochter), maar ik was gewoon te lui. Lekker oude kookboeken doorgelezen. Uit de meeste heb ik nog nooit iets gekookt. 
Mijn man kreeg direct inspiratie uit mijn Cajun kookboek (smeuïge recepten uit Louisiana). Gelukkig was de AH v.a 16.00 uur open en kon hij op pad voor garnalen voor de cajun BBQ garnalen.
Het recept hield in dat je een soort kruidige gesmolten boter maakte waar je de garnalen in gaar sudderde. Ze smaakten prima maar gewoon gebakken in knoflookolie vind ik minstens zo lekker!


Natuurlijk gingen wij barbecuen. Gelukkig niet zo uitgebreid, lamskoteletjes, spagettisalade met ricotta, gegrilde groenten, basilicum en cherrytomaatjes en ik had maar weer eens mijn eiersalade gemaakt.


pittige eiersalade
5-7 hard gekookte eieren
grote eetlepel mayonaise
scheut yoghurt
theelepel kerriepoeder
1/2 ui, geschild
peper/zout
bosuitje/bieslook


Hopelijk heb je de eieren direct na het koken laten schrikken met koud water zodat je nu een mooie gele dooier hebt. Snij de eieren in kleine stukjes. Meng in een kom met de mayonaise en yoghurt. Rasp de ui op de kleine gaatjes van een handrasp zodat het een soort prutje wordt. Zeker een theelepel hiervan door de eieren mengen. Kruid met de kerriepoeder en zout en peper.
Als laatste kleine stukjes bosui of bieslook toevoegen.
Als je teveel van alles toevoegt proef je geen eieren meer, het gaat dus om de balans, ieder voor zich.
Lekker op een stokbroodje.


PS. Ik heb mij aangemeld voor de underground boerenmarkt. In ieder geval met de black bean brownies, verder kijk ik hoeveel tijd ik tzt heb om ook andere dingen te knutselen.

2 opmerkingen:

 1. Nou, ik zal dus in ieder geval thuiskomen met brownies! :O)
  Ik heb een vroege dienst voor dat de markt begint, niet alles gelijk verkopen hoor! Ik kom direct na mijn dienst!
  Ik wil dit weekend ook de BBQ aansteken. Maak ik gelijk je eiersalade, heb toch veel te veel eieren over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet wat jouw korte dienst inhoudt, maar jij bent vast wel toe aan een brownie! Ik bewaar wat voor jou, (misschien wil niemand ze).
  Ik heb zowieso nog niet veel nagedacht over verkopen, ik wil graag dat mensen proeven en ze lekker vinden. Ik moet toch eens serieus nadenken over verpakkingsmateriaal, misschien iets overkopen van mijn werk.

  BeantwoordenVerwijderen