donderdag 27 maart 2014

Foodblogswap maart 2014Weer enige radiostilte, teveel dingen aan mijn hoofd, spannende dingen waar ik nu nog niet over kan uitweiden..........
Maar, de foodblogswap gaat natuurlijk gewoon door, de 3 vh jaar alweer!
Deze keer mocht ik iets maken van het blog 'Wolferien' van Stefanie de Wolf.
Een leuke woordspeling op haar familienaam, met mr. Wolf en kind Wolfje.
Ik neem aan dat het een Hollandse variatie is op Wolverine, een bekend (mij onbekend) superheld stripboekpersonage (X-men).  Meer waarschijnlijk is echter het gegeven dat Wolverine de Engelse naam voor de veelvraat (soort bergkat) is. Leuk gevonden! Mevrouw 'de veelvraat'.

Wolferien is een jong blog (jan'14) en heeft daardoor nog niet zoveel recepten om uit te kiezen, ook is er niet echt een receptenindex wat het zoeken een beetje bemoeilijk. (heeft ze net aangepast, mijn tip werkte)
Bewust leven en eten staan in ieder geval voorop, veel aandacht voor alternatieve zoetstoffen, koolhydraatarm en superfood.
Geheel van deze tijd dus.
Past ook wel in mijn straatje, zeker door mijn werk.
Mijn oog viel al snel op de dadelbonbons, ik speelde al langer met dat idee.
Met weinig moeite maakte ik (h)eerlijk snoepgoed, gezonde verwennerij.

Ik heb wel weer gevarieerd op het oorspronkelijke recept, niet uit principe maar bij gebrek aan ingrediƫnten! Zo werden chiazaadjes ingeruild voor lijnzaad, ook gezond.
Mijn versie is erg goed bevallen en door de geforceerde afwezigheid van ei zelfs vegan te noemen (mits je rijst of soja-chocolade neemt).
Weer een  ☑ !
dadelbonbons (16-18)

8 dadels
3/4 klein limonadeglas bruine amandelen
1 tl kokosolie
1 tl lijnzaad
3/4 glas kokos

chocolade
slagroom

Pureer de dadels/amandelen/lijnzaad tot een grove pasta. Mag best nog een beetje stukjes bevatten, 't is geen babyvoeding.Smelt de kokosolie (magnetron?) en mix door de puree. Vul aan met de kokos tot een stevig geheel. Zet de mix een tijdje in de koelkast.
Vorm balletjes ter grootte van een euro. (handig met maatschepje van 1 el)


Verhit/smelt 40 gr. pure chocolade met een paar el. water. (magnetron?) Roer op temperatuur (tempreren) met een beetje slagroom of soja/amandelmelk. tot een yoghurt dikke massa. Dompel de koude balletjes 1 voor 1 in de chocolade, laat ze opdrogen op wat bakpapier.
 


variatiemogelijkheden genoeg: gebruik andere noten, andere zuidvruchten, voeg kaneel/cacaopoeder/drank! toe, dip buitenkant in cacaopoeder of kokos


Oorspronkelijk recept: hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten