zondag 19 mei 2013

Pinksterbloem.


Bij ons in het gras bloeien opeens allemaal licht-lila bloemetjes, ik kende ze nog van 'vroeger': pinksterbloemetjes.
Voorgaande jaren hebben we ze waarschijnlijk altijd weggemaaid, maar door het slechte weer hebben we dit jaar nog maar 1x gemaaid.
Liefelijke onkruidbloemetjes, vandaag extra leuk want het is Pinksteren!
Ik heb het nagezocht, de naam is dus niet zo logisch want eigenlijk horen ze eind April te bloeien. Toch nog een voordeel van een slecht voorjaar!
Ze zijn trouwens eetbaar, schijnen peperig te smaken. Binnenkort maar eens de proef op de som nemen.

Vrijdagavond had ik mijn prinses-only. Ik was redelijk georganiseerd, maar toen de 1e gast arriveerde moest er natuurlijk toch nog het een en ander gebeuren.
Dit geeft eigenlijk ook direct een leuke, ongedwongen sfeer. Vrienden onder elkaar!
De ontvangstcocktail was zeker ook sfeerverhogend: witte bubbels met scheutje frambozenlikeur (Parijs-souvenir) en bevroren framboos. Variatie op Kir Royal. Lekker!
Als kleine appetizer had ik kikkererwtenpannekoekjes met yoghurt-feta-munt-koriander-groene peper-dip.
Toen naar de big stuff: korma (lamscurry), cashewnoten-kipcurry, aloo gobi (aardappel-bloemkoolcurry), rode kool-kokos-komkommer-groene peper salade en een pompoen-spinazie-rode paprikacombo.
Dom genoeg was de rijst zwaar mislukt, plakkerige bende. Rijst voor 10 personen is toch wel lastig hoewel ik de gebruiksaanwijzing had gevolgd (rijst-water 1-3). Verbeterpuntje.
De dames hebben echter lekker gegeten, 10 (+1) kakelende kippen.

Als toetje had ik een mango-yoghurttaartje gemaakt, amandelbodem, pure chocolade, gepureerde mango, kokosmelk en yoghurt versierd met toefjes kokoscreme-slagroom en blaadjes munt.
't Zag er lekker uit, maar de smaak viel tegen. Niet uitgesproken genoeg, te weinig suiker, te weinig mango, teveel yoghurt, te pure chocolade.
't Idee was leuk, maar ik had de yoghurt weg moeten laten.
Mango en gelatine is sowieso niet zo'n slimme combi, mango bevat een enzym dat de gelatine afbreekt waardoor er geen binding ontstaat.
Net als bij ananas en kiwi, lichte verhitting verhelpt het probleem.
Gelukkig realiseerde ik mij dit nog net op tijd.


Als kadotip had ik aangegeven dat ik graag een bijdrage wilde voor een fotoworkshop. Daar is ruim gevolg aangegeven en daarnaast had iedereen een persoonlijk recept meegebracht.
Zo ben ik nu in het gelukkige bezit van het Mexicaanse kippensoep-recept van mijn IJslandse vriendin Steina. Leuk.
Het bleef gezellig tot in de kleine uurtjes. zeker weer voor herhaling vatbaar!

Op de avond zelf heb ik geen foto's gemaakt, je kunt de sfeer toch niet pakken en ik gunde mij ook niet de tijd. De volgende dag heb ik de leftovers nog even snel gestyled voor mijn family aanviel!

1 opmerking:

  1. Leuk Gerry, je eigen Royal feest. Zo te lezen goed geslaagd!Van die Pinksterbloemen heb ik ook altijd al raar gevonden, in april :-) ze hebben hun naam nu eens eer aan gedaan. Vroeger plukte ik ze altijd voor op een vaasje voor mn moeder, voor ik thuis was waren ze natuurlijk al verlep maar mn meder zette ze toch op een vaasje!
    Je hebt het idd goed begrepen van Edwin zijn moeder, 3 jaar al... We moeten toch vaker afspreken denk ik ....
    Wij hadden gister overigens onze eerste BBQ, het weer was heerlijk, en het eten ook met als klapper een cheese cake gemaakt door een vriendin, Hmmmmmm. groetjes en een lekkere luie dag vandaag, Stef

    BeantwoordenVerwijderen