Net voor de Kerst mochten wij (foodbloggers) weer een heel mooie foodybox van Kroon Op het Werk ontvangen.
Thuis alles lekker uitgepakt en bekeken en een foto gemaakt voor later gebruik.
Later is nu, dus ik pakte opgewekt de foto er nog even bij.......
Zij het niet dat een heel groot deel uit mijn Picasa (fotoprogramma) verdwenen was.
In plaats van leuk koken en bloggen heb ik de afgelopen 2 uur (minstens) verwoed zitten zoeken op Google en computerforums.
Ik kom er niet uit, misschien iets met onze windows-verkenner (organisatieprogramma windows) waar al een tijdje problemen mee waren.
In ons eigen fotobestand heeft mijn (nu afwezige husband) recent alles netjes in allerlei mapjes opgeborgen, alleen kan IK nu niets vinden!!!!!!
Na lang puzzelen heb ik het 'systeem' van mijn husband ontcijferd en kan ik dus eindelijk bloggen over de pindasoep van 'De Kleinste keuken' waar ik laatst mee had geknutseld.
De kleinste soepfabriek is een initiatief van Michel Jansen.
Ooit (2005) begonnen in de keuken van een bevriende slager op het Groningse platteland met het maken van soep zoals oma het deed.
Gewoon 'from scratch', met pure ingrediënten.
Zelfgetrokken bouillon van karkassen, gebruik van groenten met een vlekje, met de bijvangst van de visserij op goedbetaalde vissoorten etc.etc.
Potjes pure heerlijkheid, vaak geïnspireerd door buitenlandse vakanties.
Nu 10 jaar later is het natuurlijk allemaal wel wat grootschaliger, maar alles wordt nog steeds met de hand bereid door 40 personeelsleden. Natuurlijk is er voor elke soep een basisrecept, maar omdat de ingrediënten iedere keer toch anders kunnen smaken wordt elke partij net zolang getweeked tot de kok tevreden is. Soort slowfood-massaproductie.
Het assortiment is langzaam uitgedijd tot een scala aan soepen en sauzen uit alle windstreken (veel Indiase invloeden).
Een 'all time favorite' is naar verluid de Palestijnse linzensoep, vegetarisch en zelfs veganistisch.
Maar nu dus de pindasoep!
Voor mij iets typisch Surinaams, maar dit is de Zuid-Afrikaanse variant.
Een combo van aardappelen, groenten, specerijen en natuurlijk pindakaas.
Zeker voedzaam.
Toch moet ik er natuurlijk iets aan toevoegen, een beetje van jezelf en van .....!
Lekker met wat kip, extra ui, taugé en snijboontjes voor meer mondgevoel en textuur. Ondertussen niet meer vegetarisch natuurlijk.
De smaak doet een beetje denken aan 'tomatensoep meets pindasaus, meets roti'.
Ook lekker met een schep rijst, net als in de Indonesische soto.
Voor een avondje gemakkelijk, gezond en smakelijk!
Waarschijnlijk voor 2 personen, voorgerecht of onderdeel van een uitgebreidere maaltijd.
Te koop in diverse (natuurvoedings)supermarkten. de Jumbo en een aantal webwinkels.Je kunt ook zelf aan de slag met het soepboek, vol met de èchte recepten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten