donderdag 4 juli 2013

kippige curry




Wij houden allemaal wel van een lekkere curry, vol , niet te pittig maar met veel smaak.
Gemaakt met alleen groenten, met rundvlees, vis of kip, alles is lekker.
Mijn husband heeft ooit een kookboekje gekocht met 100 curryrecepten en hij maakt vaak een romige curry met kip, pittige kruiden, yoghurt, gebonden met gepureerde cashewnoten.
Afgelopen week heb ik daarop vrijelijk gevarieerd en ik was erg enthousiast over het resultaat!
Natuurlijk met een overload aan groentenen en lekker bij kleffe pandanrijst,  (jasmijnrijst).
Het is zo leuk om je eigen currypasta te maken, je kunt eindeloos variëren en het ruikt direct al heerlijk.
Ik was vergeten koriander te kopen en nam een gok door gekregen lavasblad (maggiplant) te gebruiken.
Gelukkig pakte dit goed uit, de aromatische zilte bouillonsmaak (maggi!) gaf de curry een lekkere ondertoon.
De cashewnoten had ik eerst kunnen roosteren voor een nog diepere smaak.

kippige curry (6+ pers.)

Maak een currypasta door de volgende ingrediënten te pureren in een staafmixerbakje: 
1/2 rode peper,
1/2 ui,
1 grote teen knoflook,
1 grote hand (geroosterde) cashewnoten,
zout,
stukje geschilde gember (1 cm),
handje lavas/koriander.
De structuur van je pasta bepaalt de structuur van de saus!

Roerbak de pasta op niet te hoog vuur in wat olie en voeg na 5 min. toe:
3 a 4 keffir lime leaves,
1/2 blik kokosmelk,
1/2 bouillonblokje,
1/2 el kerrie,
500 gr. gesneden kippedijenstukjes
en een scheut water.
(evt. blokjes aubergine )

Laat alles 15 min. lekker pruttelen.
Dan kunnen de redelijk grofgesneden groenten erbij:

2 middelgrote rode paprika's.
1 stengel bleekselderij,
1/2 courgette
de stengels van 1 struik paksoi
met misschien wat extra water in 10 min.beetgaar laten worden. 

Na 5 min.1 doosje schuingesneden sugarsnap-stukjes en het gesneden blad vd paksoi toevoegen..
Afmaken met zout/vissaus en misschien wat sambal en/of citroen.
Lekkerrrrrrr.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen