donderdag 28 januari 2016

Alles is ♥ Bio ♥


Afgelopen week ben ik met een paar collega's naar de Bio-Beurs in Zwolle geweest.
Zij met de auto, ik met een goedkoop dagkaartje voor de trein (was bang voor gladigheid/mist)
Beetje ver weg, maar alles wat van ver komt....
Nee, ik denk dat het ook gewoon handig gelegen is voor boeren en buitenlui.
't was namelijk een mix van consumenten, retailers maar ook zeker voor producenten. (tractors, zaadveredeling, rasverenigingen etc.)


Mij sprak natuurlijk vooral het food-aanbod aan.
Ik kwam een beetje langzaam op gang, heb niet zoveel beurservaring. Voel mij snel een graaier en profiteur (wat natuurlijk ook het idee is)

Ik begon bij de stand van Piramide, aanbieder van groen/zwarte en kruidenthee-melanges. Mijn favoriete groene thee-citroen!
Ze voerden een leuke uitdaging: ontdek door te proeven welk theemelange in de pot zit.

Hm, zeker kamille (niet mijn favoriet). De rest vd smaken was niet goed te plaatsen, ik was dan ook blij dat ondertussen mijn collega's gearriveerd waren (1 tuinierder).
We kwamen niet heel ver, uiteindelijk heb ik maar iets leuks ingevuld.
De winkel-workshop zullen we wel niet winnen.
Behalve met het gezelschap was ik extra blij met haar aanwezige fotocamera.  Mijn dino-mobiel was namelijk onvindbaar geweest en ik wilde toch wat leuke blogfoto's.
Hm, naast 2 foto's van mij en de theemelange kwam er niet veel uit voort, volgende keer toch maar echt zèlf iets meenemen.

Langzaam kwam ik op stoom, durfde mensen aan te spreken, dingen te proeven en (natuurlijk) commentaar te leveren.
Zo leuk om artikelen die je dagelijks verkoopt ook eens te proeven, de beste manier om te verkopen (of niet, ahum).


Leuke dingen gezien en geproefd, naast veel anders lekkers oa:

Zeeuwse zeewierballen van ProLaTerre, prima lekker balletje, soort borrelhapje. Jammer dat er maar iets van 1.5% zeewier in zit!

Diverse produkten van Greenage , bedrijf van o.a Sascha, winnares Masterchef NL 2011 producten_collage6
Heerlijke recepten meegenomen van linzensoep, notenbrood en dippesto's.


Net als van de misosoep bij Terrasana, ook zo'n merk dat we in huis hebben maar ik niet echt goed ken. Misschien toch nog maar eens over de amazaké (gefermenteerde zoete rijst) beginnen op het werk.


De pesto's van LEQRS, lekkers zonder toevoegingen. Op de beurs kon je ook een mogelijke nieuwe smaak resenceren. Leuk (en lekker)



Brood van onze bakker Verbeek, kaas van Bastiaansen, honing van
Ik ben niet zo'n honing-liefhebber, 't was fijn om allerlei soorten vrijblijvend te kunnen proeven. Enthousiast over de sinaasappel en eucalyptushoning (misten de overheersende honingsmaak.....).
Jammer genoeg zag ik in ons schap dat deze types wel snel versuikeren (hangt samen met fructose-niveau)


Naast grote merken stonden er ook kleine aanbieders zoals 



Bergens Blond, de 'brie' uit Noord-Holland, leuk en lekker streekprodukt met een grassige ondersmaak.
Gemaakt in Heiloo (10 km bij ons vandaan), onderdeel van een sociale dagbesteding.








Een topper was ook de Normandische paté van haantje_de_Coq_mettekst_def, ongewenste haantjes (geen eieren) worden verwerkt tot heerlijke producten/vlees.
Zalige paté met een leverige wildsmaak en iets alcoholisch. (ik dacht cognac, bleek calvados te zijn)
Verkrijgbaar via diverse adressen


Mijn all favorite van de dag was het boerderij-ijs van Sonne Claer

 Ik kOOK bewust: biologisch ijs

Fantastische duindoorn-sorbetijs en overheerlijke boerenjongens, melkig romig, niet vet romig. Maar goed dat ze niet bij ons in de buurt zitten.
Leveren kan wel, hm, we krijgen een vriezer....


Toen ik eindelijk lekker ging (ook gesprekje/proeven bij zeewier-firma) zat mijn tijd er op!
Balen, 'k zag nog zoveel interessants.
Ik kon mijn collega's ook zo snel niet vinden (anders kon ik nog mee terugrijden)
Omdat ik voor mijn treinkaartje voor 16.00 uur in de trein moest zitten had ik een harde deadline. Letterlijk rennen aan het eind, met 2 minuten speling uitpuffen in de sprinter naar Amsterdam. Volgend jaar maar weer?



 
Meer foto's HIER te zien, ècht veel gemist.

PS. mijn collega's bleven tot na 6'en! Had ik 2 uurtjes extra gehad. Slik, ik ook altijd met mijn eigenwijsheid ('t was helemaal niet glad geweest)










donderdag 7 januari 2016

Happy Nieuwjaar (sborrel)


 

Officieel mag het tot de 6e (Driekoningen), maar volgens mij kan het nog best:

                  GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!!

Dit jaar geen traditioneel gezinsplaatje, het zat er al een tijdje aan te komen maar mijn nieuwjaarsfoto werd intern succesvol geboycot.
Gedwongen einde aan een traditie van toch zeker 18 jaar!
Slik.

Werd er een beetje recalcitrant van.
Kreeg even het idee om ook maar te stoppen met bloggen, ook een soort traditie.
Duurde een dag, ik kan u, als trouwe lezer, tenslotte toch niet de uitkomst van onze verbouwing onthouden.....
Lang tijd om hier bij stil te blijven staan had ik ook niet, we zitten midden in de eindspurt van het klussen voor de nieuwjaarsborrel.
Gelukkig nòg een behouden (beetje aangepaste) traditie.


explosieve uitnodiging