donderdag 30 juni 2011

Last-minute bijdrage aan juni Foodblog-event.


In mei heb ik voor het eerst meegedaan aan het Foodblog-event, thema zuivel.
Het host-stokje is doorgegeven aan Eetschrijver en hij heeft voor juni wel een heel bijzonder thema bedacht: gebruik een ingrediënt dat je niet in de supermarkt kunt kopen. Dus: op de markt, visboer, poelier, groentejuwelier of ander speciaalzaakje.
Daar moet je even over nadenken, vaak ga je voor het gemak/prijs gewoon naar de supermarkt. Je past evt. je menu gewoon aan naar het aanbod.
Kerst en Feestdagen zijn positieve uitzonderingen.

Wat dus te kiezen? Ik ga wel regelmatig naar de poelier, maar het blijft gewoon kip. De meeste kruiden kan ik gewoon in de S. kopen, behalve misschien dragon/salie maar met enig speurwerk lukt het meestal wel. Naar de markt ga ik voor lekkere olijven en verse vis, maar dat is ook bij de S. verkrijgbaar. Op mijn werk heb ik natuurlijk ook een paar favoriete artikelen (rozemarijn-maischips mjam, mjam, kokosrepen, dadelstroop, saksische leverworst, boeren geitenkaas, zuurdesem gerstebol enz.enz.), maar volgens mijn baas zijn wij een gewone S., ik mag nooit de andere winkels als gewoon betitelen.
Opeens wist ik het, het koopparadijs voor mij is 'De Zwarte Markt' in Beverwijk. Heerlijke Marokkaanse/Turkse/Aziatische levensmiddelen en direct een dagje vakantiegevoel.

Heerlijke dadels, vijgen, olijven, feta, lamsvlees, onmogelijk veel kruiden/groenten, brood, noten en ingelegde druivenbladeren. Deze laatsten ga ik vullen met rijst en kruiden: Dolmades!
Deze heb ik al eens gemaakt voor een 'Girls Only-borrel' en het was toen een groot succes. Omdat ik toen een aantal recepten gecombineerd had, weet ik niet meer exact wat ik gedaan heb. Deze keer gebruik ik een recept van NRC's Janneke Vreugdenhil.
Opeens kreeg ik een nieuwe ingeving: over onze heg hangen veel druivenbladeren van onze buurtjes. Waarom naar de 'Zwarte Markt' als je het in eigen tuin kunt oogsten? Dit is echt 'weg vd supermarkt'!
Toch enige twijfel: werkt het wel met verse bladeren, kan elk druivensoort gebruikt worden, moet je ze blancheren, eerst zelf inleggen in zout?
Kleine speurtocht op het net geeft de antwoorden: ja, ja, evt, nee.
Ook weer veel inspiratie opgedaan voor andere verwerkingsmogelijkheden: ingepakte gemarineerde geitenkaasjes en sardines voor de BBQ, een rundvleesgerecht en een aardapppelschotel. Allemaal heerlijk. Leegplukken die ranken!

Dolmades/Dalma's (Grieks/Turks)
250 gr druivenbladeren, vers/afgespoelde ingelegde
1 lenteui, gesnipperd
middelgrote ui, gesnipperd
250 gr middel-langkorrelige rijst, ongekookt
bosje bladpeterselie, fijngehakt
bosje dille, fijngehakt
50 gr rozijnen, gehakt
50 gr pijnboompitten, gehakt
50 + 100 ml  ml olijfolie
sap v 1 citroen + 1 of 2 plakken citroen
350 ml kokend water
peper/zout

Blancheer evt. verse bladeren enkele seconden in zout water. Meng alle ingrediënten behalve het water, de citroensap en 100 ml olijfolie. Veel zout. Snijd harde steeltjes weg en leg op ieder blad een eetlepel vulling. Sla de zijkanten om en rol tot een kleine sigaar. Bedek de (dikke) bodem van de pan met gescheurde of te kleine bladeren en de citroenplakken. Leg vervolgens de dolmades in een krappe cirkel op de bodem. Giet het water, de citroensap en de resterende olie hier bovenuit. Bedek de laag met een passend bordje zodat de dolmades niet gaan zwemmen. Breng aan de kook en laat vervolgens 35-45 min. zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en het vocht bijna opgenomen. Laat met de deksel op de pan koud worden.

naar recept van Griekse kookboek, Vefa's Kitchen


Resultaat: aardig, maar niet zo lekker als de vorige keer. Het was een smakelijk rijstrolletje, maar geen dolmade. Belangrijkste verschil was het gebruik van rauwe rijst. Je kunt de vulling niet goed op smaak brengen wat echt een probleem is, ik wilde meer citroen/kruiden en zeker ook knoflook. Ook gebruikte ik de vorige keer een rondkorrelige rijst waardoor de vulling meer één geheel vormde en de rijst ook zachter was. Ik wist niet meer welke welke was, maar ik kon geen verschil merken aan de rauwe of geblancheerde bladeren. Extra zout was echter wel welkom. Toch maar weer zelf bij elkaar verzinnen.

30 juni was natuurlijk al superlaat voor mijn bijdrage aan het juni-event, maar ik werd helemaal gek toen ik de hele dag computerproblemen had en helemaal geen blogpost kon maken. Pas vanavond werd de computer weer wakker en kon ik deze SUPER-last minute-bijdrage eindelijk bloggen! Nog net juni: 23.05 , snel versturen! Excuses.

dinsdag 28 juni 2011

Verkoelend eten



Wat een hitte. Ik had mij voorgenomen het aangename met het onaangename te verenigen: namelijk om vanochtend buiten te gaan strijken, in bikini zodat ik nu geen witte strepen (huidplooien) op mijn bruine buik zou hebben.
Het kwam er alleen niet van. Omdat ik 's middags moest werken ging ik eerst het avondeten organiseren. Iets zomers, iets lekkers, iets gemakkelijks.
Ook moest de koelkast weer een beetje opgeruimd worden. Het werd een combo: koelverse walnoten tortelini (AH, erg lekker) met champignons, rode paprika, ui, broccoli en slagroom (de kids hebben een hekel  aan champignons, maar de restjes moesten op).
Ook had ik in de koelkast ik nog 4 gekookte aardappelen. Eigenlijk niets, maar omdat mijn husband een paar daagjes weg was hebben wij natuurlijk ook minder nodig. Ik besloot er een lekkere salade Nicoise vt maken en eindigde met een hele kom vol zomereten. Wie wat bewaard heeft wat!
Het strijken maar weer doorgeschoven naar morgen, mañana, mañana (hoort toch bij deze hitte).
Gelukkig was het op mijn werk goed te doen en om 19.00 uur zat ik alsnog lekker op ons terras in het zonnetje met een bordje frisse Salade Nicoise.

Salade Nicoise (2 pers.)

4 gekookte aardappelen
2 hardgekookte eieren
goede handvol sperzieboontjes
1/2 blikje tonijn op water
4-5  cherrytomaatjes, in kwarten
1/2 klein uitje/sjalotje, fijngesnipperd
olijfolie
dragonazijn/ of gewone
citroen
Peper/zout

Punt de sperziebonen en snij in korte stukjes, kook kort tot beetgaar. Snij de aardappelen in kleine blokjes. Meng in een kom met de uitgelekte tonijn en de uitjes. Een goede scheut olijfolie en een kleine scheut dragon of andere azijn. Ruim peper, beetje zout. Schep ook de stukjes ei en tomaat voorzichtig mee. Maak naar smaak af met citroensap. Laat de smaken mengen in de koelkast. Serveren op kamertemperatuur.

Lekker met stokbroodje en glas witte wijn. Ook leuk als voorafje of buffetsalade.
Ipv tonijn op water zou je ook op olie kunnen nemen. Die olie vervangt dan de olijfolie. Geeft een vissiger salade.

donderdag 23 juni 2011

Blij met mijn werk!


Met de brownies is het goed afgelopen. Ik mocht ze toch op mijn werk verkopen. Het gaat heel goed, in 2 dagen al 3 trays verkocht (wel heel laag geprijsd) mede dankzij mijn enigszins agressieve verkooptechniek: u wilt vast wel een stukje door mij zelf gemaakte brownie proeven die we deze week ook verkopen?!
De klanten zijn erg enthousiast over de geen suiker-gluten-lactose en vinden het ook erg leuk dat ik ze gemaakt heb. Mijn baas begon zelfs al over continuering met een taart-vd-week of zo. Komt alles weer op z'n pootjes terecht.

Nu ben ik sowieso erg blij met mijn werk. Het is 2 straten fietsen en ik werk ma-wo 3x 5,5 uur, 07.30-13.00 of 13.00-18.30.
Ideaal te combineren met huis en gezin. Als ik tot 's avonds moet werken kook ik 's ochtends alvast zodat we toch nog een beetje op tijd kunnen aanschuiven. Helemaal happy. Ik heb wel een tijdje gedacht om te stoppen (werk er nu 2 jaar) om mijzelf te dwingen een nieuwe stap te doen, maar heb toch besloten te blijven. Het voelt bijna niet als werk en aan het eind vd maand is het toch weer een plezante bijdrage in de huishoudpot, zeker met onze verbouwingsplannen.
We hebben veel vaste klanten en omdat we in een dorp zitten kom ik hen ook overal tegen: op de markt, bij de tandarts, in andere winkels. Mijn kids worden helemaal gek als ze met mij op stap gaan, ik loop continue mensen te groeten, maar ik vind het heerlijk, het zijn allemaal een soort kennissen geworden.
Ook met mijn kollega's gaat het gezellig. Omdat we in shifts werken spreken wij elkaar alleen niet zo veel: gaat namelijk van je effectieve werktijd af.
 
2 van mijn collega's lezen ook regelmatig mijn blog, maar met koken hebben ze allemaal niets. In mijn begintijd kookte ik wel eens in de winkel en dan snoepten mijn kollega's wel lekker mee. Eén kollega ontdekte mijn hummus en vertelde dat ze laatst op mijn blog naar het recept gezocht had. Ik had het er nog niet opgezet omdat ik het eigenlijk te simpel vond, dat kent toch iedereen al?
Speciaal voor Ineke dus hier het recept (bedankt voor je complimentje).

Hummus à la Gerry
1 blik kikkererwten
3 takjes verse koriander
1/2 tl zout
1/2 sjalot/klein uitje
1 teen knoflook
1 grote tl tahin (Natuurwinkel !!!!)
4 el olijfolie (of meer sap vd bonen)
sap v 1/2 citroen
1/2-1  tl komijnpoeder (djintan)
4 el sap vd bonen
Giet de bonen af, maar bewaar het sap. Pureer alles behalve het sap vd bonen. Voeg die later toe om de gewenste dikte te krijgen. Ik hou van een frisse hummus en vind citroensap erg belangerijk tov de meligheid van de erwten.
Evt extra zout/komijn/citroensap toevoegen. Evt. beetje verse koriander/cayennepeper ter decoratie.
Lekker als dip voor staafjes ontzaade komkommer en reepjes wortel. Of op een grove boterham met tomaat, komkommer en verse koriander.

maandag 20 juni 2011

Mijn #Underground boerenmarkt-fiasco

Met mooi geschreven kaartje van mijn collega!
Ik lik in stilte (nou ja bijna) mijn wonden. Mijn open, pijnlijke, dure wonden. Gisteren was dan eindelijk de langverwachte Underground Boerenmarkt en het werd voor mij een fiasco. Geheel overtuigd van mijn eigen kunnen en goede product had ik stom genoeg 8 trays blackbean brownies gebakken.
Stom, stom, stom. Ik heb er namelijk uiteindelijk maar 1,5 verkocht! Betekend een verlies 6,5 x 30 euro (kostprijs)!!!! Daar heb ik dan de hele zaterdag van 12-22.00 uur aan staan bakken. Ik was er eigenlijk toen al klaar mee!

Natuurlijk was het een leuk evenement, veel lekkere dingen gezien en geproefd. Eigenlijk iedereen die bij mij kwam proeven vond het ook hele lekkere brownies, maar terugkijkend zie ik toch wel een paar pijnpunten:
- er was best een groot aanbod zoetigheden, dus veel concurrentie
- ik had de nadruk gelegd op het feit dat de brownies gluten-lactose-gewone suiker-vrij waren. Dit heeft waarschijnlijk veel mensen het idee gegeven dat het juist speciaal dieetvoedsel was terwijl ik het zag als geschikt voor 'normale' EN mensen met allergiën was. Plus+ dus.
- er was meer trek in hartig. Ik had zelf ook liever iets hartigs gemaakt, maar het was lang niet duidelijk of er elektriciteit zou zijn, wat warmhouden onmogelijk had gemaakt.
- ik had ook de mate van professionaliteit onderschat. Het waren wel allemaal amateurs, maar wel met mooie verpakkingen en labels. Daar stond ik met mijn baktrays en ter plekke ingepakte brownies. Het moest dus echt gelikter.
- Ik had iets moeten maken dat houdbaar was. Of iets dat we in de diepvries konden stoppen en nog maanden konden eten. (geen financieel risico dus)
- het publiek was meer culinair lekker gericht dan bewust gezonde eter. Verkeerd aanbod op verkeerde plek. Terwijl ik zelf helemaal niet zo'n bewust gezonde eter ben!

Dit was een dure les voor de volgende keer, die er waarschijnlijk nooit meer zal komen. Ik had op de terugweg echt zin om met de auto ergens heel hard tegen aan te rijden, maar de gedachte dat dat nog meer ging kosten weerhield mij. Veel drinken/roken/slecht eten kwam ook in mij op. Tenslotte heb ik maar gewoon een traantje gelaten toen mijn eeuwig attente buren kwamen informeren hoe het geweest was. Een grote knauw voor mijn zelfvertrouwen. Ik met mijn grote mond ging dat wel even doen, ik schaam me dood.
Ik heb echt zin in een paar daagjes vrij. Ik ben moe van alle spanning en inspanningen, het huishouden is verwaarloosd en vergt inhaaltijd. Toch moet ik vanmiddag weer gewoon aan het werk, wat ook misschien wel een lichtpuntje is: een deel via mijn werk verkopen? 
Ik had ook al een bevriend theehuys benaderd, maar zij hebben principieel alleen gebak van een sociale bakkerij. Dat is natuurlijk lovenswaardig, maar ik vond mij nu zelf ook wel een goed doel.



PS.We hebben trouwens wel het ontbijtjournaal gehaald, ik zie mij heel vaag op de achtergrond, bijna echt 'under the ground' . Veel ophef over geheimhouding en niet filmen. Ook item op 'Geen Stijl' met de meest absurde commentaren. Zie je wel, niets voor mij!

PS2. Ik mocht mijn brownies wel op mijn werk verkopen, mijn baas werkte prima mee! Het gaat geweldig, de klanten zijn heel enthousiast. Ze vinden het leuk dat ik het zelf gemaakt heb en ze zijn blij zonder suiker-lactose-gluten en vinden ze gewoon echt lekker. Per dag gaat er 1,5 bakplaat doorheen. Nu hadden we de prijs ook heel laag gesteld zodat we er snel doorheen zouden zijn (houdbaarheid).

maandag 13 juni 2011

Klein is ook fijn.



Wij wonen in een leuke straat met fijne buren. We lopen niet elkaars deur plat, maar er zijn genoeg gezamenlijke ontmoetingen/ervaringen. Onze kinderen zitten bijna allemaal op dezelfde school wat al vaak handig is geweest bij ziekte etc. Er zijn wel eens hele schema's opgezet. Onze kids zijn de oudsten dus voor ons is dat niet meer nodig, maar ik breng elke maandag mijn naaste 3 buurkids mee naar school.

Afgelopen week werd mijn buurmeisje Ynger 7. Mijn buuf (de meest attente buurvrouw die er bestaat) is altijd erg creatief/vindingrijk op het gebied van verjaardagstraktaties. Gewone muffins vond ze te groot als traktatie dus had ze mini-muffins gemaakt. Mèt waterballonnetje en snoepjes als versiering. Voor de meester en juffen een mini-taartje met aardbei en chocoladeglazuur. Een eenhapstraktatie. Geweldig.


Eenhapstraktatie met diepvries-naamlabeltje
Omdat ik ook nog een recept ken voor blauwe kaas-walnoot-mini-muffins besloot ik ook maar eens zo'n blik aan te schaffen. (bijna 20 Euro, best duur).
Er waren alleen witte papierencupjes. (50 à 2,50)

Vandaag zat ik echter ivm de underground boerenmarkt nog wat op het net te surfen. Ik realiseerde mij namelijk dat ik nooit genoeg vanille-extract had voor mijn gigantische hoeveelheid blackbean-brownies. Je schijnt het zelf te kunnen maken, maar dan moet het nog maanden rijpen. Daar heb ik geen tijd meer voor, dus misschien moest ik het nu maar bij een webwinkel kopen. 
Er bestaan ZOVEEL leuke webwinkels.
Op één vd websites, Het ZOETE Warenhuis, waar ik idd extract kon kopen zag ik ook hele leuke andere kleuren mini papierencups. Leuk, leuk, leuk. Even de buuf inlichten. Kunnen we samen inkopen doen.

PS. donderdag moet ik nog naar een verjaardag in de buurt van Hilversum (vriendinnetjes sinds ons 8e) en heb dan mooi een excuus om eens bij Kookwinkel Oldenhof langs te gaan want volgens de site verkopen zij ook de vanille extract. Verder moet ik denk ik maar met dichte ogen rondlopen.

vrijdag 10 juni 2011

Ik heb het potje met vet....., al op de tafel gezet.....

alternatieve medaille
Culinair gezien was dit niet zo'n goede week: veel rommeleten als opgewarmde pasta, soep met wraps, tosti's en gisteravond zelfs patat!
Het was namelijk afgelopen week bij ons avond4daagse.
Aangezien het alleen voor basisschoolleerlingen is hadden wij maar 2 kandidaten. Mijn jongste (verder sportieve hockeyer, wel keeper) is al nooit zo'n fan geweest. Toen hij de eerste keer 5 km liep (6 jaar) heb ik hem echt de 1e km's mee moeten trekken/duwen. De jaren daarna gingen prima.
Tot vorig jaar, 10 KM!
Door verkeerd schoeisel kreeg hij blaren en tot overmaat van ramp werd er verkeerd gelopen waardoor het op 1 avond 15 Km werd.
Dit jaar verkondigde hij dus dat hij niet mee ging. Dat ging er bij mij niet in, je HOORT gewoon te lopen! Toch aangemeld dus. (kon hij tenminste wel een medaille krijgen als hij zich tzt zou bedenken) 
Als teken van goede wil (en voor het snoep) heeft hij de 1e avond gelopen. Daarna was het klaar. Hij verklaarde de activiteit als zinloos en nutteloos. Daar sta je dan.
Volgens hem hoefde je als je verplicht A gezegd had, niet persé B te zeggen. (toch wel goed taalgevoel voor een bijna 10-jarige). Daar konden wij het mee doen.
Nr. 3, Sacha, heeft wel alle avonden gelopen. Met afzien want vt voren had ze al een wondje bovenop haar voet. Soms kwam ze half strompelend thuis!
Gisteravond was de intocht.
Naast het traditionele bosje bloemen wilde ik ook nog iets anders geven. Geen snoep want dat hebben ze deze week al genoeg gehad. Ik maakte een alternatieve medaille.
Bij een eerdere versie gebruikte ik roze schuimbiggesnoepjes maar daar houdt zij niet van. In de supermarkt zag ik een mooie bloemenhaarstrik die precies goed was. Met kadolint heb ik deze op een roze kartonnencirkel bevestigd (gaatjes met de perforator) en het gaf een leuk resultaat.


Sacha (rechts) met vriendinnen en medaille
Sacha vond het ook leuk: de medaille ging om en 's avonds ging de strik in haar haar. Klein, maar fijn!


maandag 6 juni 2011

Zelf bakken, zelf eten?

Sacha's boterkoek

Mijn nr.3 (dochter Sacha) is een lekkerbek. (De andere dochter trouwens ook). Altijd in voor een hapje of een snaaitje.
Helpt graag mee met eten koken waarbij er ook flink wordt geholpen met proeven. Dit alles natuurlijk met mate anders krijg ik vierkante kinderen.
Toen zij van het weekend mee ging boodschappen doen (goede manier om te zorgen dat je favoriete spullen in huis komen) gaf ze aan zondag graag iets te willen bakken. Ze was al op weg naar de kant-klaar-mixen.
Toen heb ik mijn veto uitgesproken. Bakken mag, wordt zelfs aangemoedigd, maar zonder zakjes en pakjes. Nr 2., de andere dochter Ilja, bakt wel eens uit verveling brownies uit een pak en ze zijn niet lekker. Er zit een chemisch, nep, weeïge zoete smaak aan. Jak.
Gewoon bakken met een recept, uit kookboek of computer.
Ze ging voor de boterkoek. Dat hadden wij eigenlijk nog nooit zelf gemaakt terwijl het zo easy is.
Ze is nu ruim 11 en best handig in de keuken, ik heb mij dus totaal niet met het geheel bemoeid. Alleen het recept uitgezocht. Een recept van NRC next, Janneke Vreugdenhil.
Sacha heeft alles zelf gedaan en het ging prima. Ze had alleen de ring vd springvorm ondersteboven op de bodem geklemd, ik wist niet eens dat dat ook kon! Het stond ook niet op mijn lijstje van mogelijke problemen.
Gelukkig geen lekschade in de oven.
De boterkoek is uiteindelijk prima gelukt. Wel leek het beslag vrij dun en moest het ook langer in de oven. We hebben zelfs de koek zonder vorm ondersteboven nogmaals gebakken zodat ook de bodem een korst kreeg.
Hij smaakte prima, kon voor mij iets kruimeliger. Geheel volgens recept zat er geen zout in, volgende keer dus wel. Technisch gezien hoeft er geen ei in. Er bestaan varianten met citroenrasp/sap, geconfijte gemberstukjes of spijs.
Alles is mogelijk.
Onderstaand recept is dus een combinatie van meerdere recepten voor het beste resultaat!

Sacha's boterkoek

225 gr. bloem
200 gr. witte basterdsuiker
200 gr zachte ROOMboter
snufje zout
1 ei/beetje melk
evt citroensap/rasp

Verwarm de oven voor op 175C.
Meng alle ingrediënten, behalve het ei (of 1/2 ei) in een kom tot een natte deegbal. Goed doorkneden, mixen kan ook.
Plaats de deeglap in een 20-24 cm beboterde bakvorm. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Maak een mooi streeppatroon met een vork.
Klop het ei los en verspreid de helft over de bovenkant vd koek. Of een paar eetlepels melk. Bak de koek ongv. 30 min, of tot het er goed uitziet. Misschien nog ondersteboven? Afgekoeld wordt hij krokanter.

Warm is de koek erg breekbaar, dus pas aansnijden tot hij afgekoeld is. Blokjes, punten, alles kan, maar voor mij is een blokje groot genoeg.
Nu nog zorgen dat Sacha niet alles zelf opeet, onder het mom van: ik heb 'm zelf gebakken, nu mag ik 'm ook zelf opeten!!!

vrijdag 3 juni 2011

Wat een Hemelse dag.

Vandaag eigenlijk niet veel gedaan. Eerst lekker uitgeslapen (11.30!) en daarna gewoon de hele dag een beetje aangerommeld en in de zon gezeten. Het was bijna te heet, ik ben ook best wel bijna verbrand. We hadden natuurlijk gewoon naar het strand kunnen gaan (net als 1 dochter), maar ik was gewoon te lui. Lekker oude kookboeken doorgelezen. Uit de meeste heb ik nog nooit iets gekookt. 
Mijn man kreeg direct inspiratie uit mijn Cajun kookboek (smeuïge recepten uit Louisiana). Gelukkig was de AH v.a 16.00 uur open en kon hij op pad voor garnalen voor de cajun BBQ garnalen.
Het recept hield in dat je een soort kruidige gesmolten boter maakte waar je de garnalen in gaar sudderde. Ze smaakten prima maar gewoon gebakken in knoflookolie vind ik minstens zo lekker!


Natuurlijk gingen wij barbecuen. Gelukkig niet zo uitgebreid, lamskoteletjes, spagettisalade met ricotta, gegrilde groenten, basilicum en cherrytomaatjes en ik had maar weer eens mijn eiersalade gemaakt.


pittige eiersalade
5-7 hard gekookte eieren
grote eetlepel mayonaise
scheut yoghurt
theelepel kerriepoeder
1/2 ui, geschild
peper/zout
bosuitje/bieslook


Hopelijk heb je de eieren direct na het koken laten schrikken met koud water zodat je nu een mooie gele dooier hebt. Snij de eieren in kleine stukjes. Meng in een kom met de mayonaise en yoghurt. Rasp de ui op de kleine gaatjes van een handrasp zodat het een soort prutje wordt. Zeker een theelepel hiervan door de eieren mengen. Kruid met de kerriepoeder en zout en peper.
Als laatste kleine stukjes bosui of bieslook toevoegen.
Als je teveel van alles toevoegt proef je geen eieren meer, het gaat dus om de balans, ieder voor zich.
Lekker op een stokbroodje.


PS. Ik heb mij aangemeld voor de underground boerenmarkt. In ieder geval met de black bean brownies, verder kijk ik hoeveel tijd ik tzt heb om ook andere dingen te knutselen.